جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۸
کد مطلب : 4690
جالب است ۰
تازه‌ترین آمار موجود از پروژه فیبرنوری نشان می‌دهد پوشش این فناوری در کشور به ۸ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۹۲۰ خانوار رسیده است؛ اما تعداد اتصال همچنان عدد چشمگیری نیست.
ایجاد ۸ میلیون و ۲۲۰ هزار پوشش فیبرنوری برای خانوار/آمار «اتصال» چشمگیر نیست
به گزارش کارآفرينان نيوز پروژه ملی فیبر نوری در بهمن ۱۴۰۰ آغاز شد و بر مبنای برنامه‌ریزی‌های اعلام شده قرار است تا پایان سال ۱۴۰۴، تعداد پوشش آن در کشور باید به عدد ۲۰ میلیون خانوار برسد.
در آخرین بروزرسانی داشبورد برخط این پروژه، اکنون میزان پیشرفت آن به ۴۱ درصد رسیده و مجموع تعداد سرویس‌گیرندگان ۴۹۲ هزار کاربر هستند. ۲۲۳ هزار نفر نیز کاربر سرویس وی دی اس ال (vdsl) به‌شمار می‌آیند.
الزامات پروژه فیبرنوری
پروژه فیبرنوری الزاماتی دارد و بر اساس آن باید ۸۰ درصد خانوارهای هر استان پوشش داده شوند؛ مبنای پوشش خانوار، کدپستی یا پلاک ثبتی شهری و نقشه‌های هوایی مورد تأیید سازمان در نواحی خدمات شهری است؛ منظور از خانوار تحت پوشش، خانواری واقع در شعاع هوایی حداکثر ۳۰۰ متری یکی از نقاط حضور است که ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ درخواست وی، خدمت دسترسی مبتنی بر فیبر نوری برای او تامین شود.
البته در برخی شهرها مانند تهران، کاربران این گلایه را دارند که از زمان درخواست فیبرنوری تا زمان دریافت آن باید مدت‌زمان طولانی در انتظار ماند که گاهی این زمان انتظار از ۲ ماه نیز تجاوز می‌کند. تنها راه اعتراضی که برای کاربر درنظر گرفته شده، ثبت شکایت در سامانه ۱۹۵ سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات است.
الزام دیگر این است که حداقل ۵۰ درصد کاربران امکان استفاده از خدمت دسترسی از طریق فیبر نوری (FTTP) و حداکثر نیمی از کاربران امکان استفاده از خدمت دسترسی پرسرعت از طریق دسترسی سیمی با قابلیت حداقل سرعت ۵۰ مگابیت بر ثانیه و دسترسی رادیویی مجاز با قابلیت حداقل سرعت ۳۰ مگابیت بر ثانیه را داشته باشند؛ کاربران خدمت دسترسی مبتنی بر فیبر نوری، منازل و کسب‌وکارهای بهره‌بردار آن هستند.
همچنین باید برای حداقل ۱۰ درصد کاربران امکان استفاده از خدمت دسترسی از طریق فیبر نوری با قابلیت حداقل سرعت یک گیگابیت ‌بر ثانیه وجود داشته باشد.
دلایلی استقبال اندک کاربران از فیبرنوری
در پروژه وجود یک نقطه حضور (PoP) در هر شهر الزامی است؛ منظور از نقطه حضور، نقطه‌ای از شبکه است که در آن تجهیزات فعال یا غیرفعال وجود داشته باشد به نحوی‌که از طریق آن امکان ارایه خدمت دسترسی مبتنی بر فیبر نوری به کاربر وجود داشته باشد.
استقبال از اینترنت فیبر نوری به دلایل متعدد روند کندی دارد. یکی از اصلی‌ترین دلایل این کندی، ضرورت تعویض مودم مخصوص فیبر نوری و هزینه کابل‌کشی داخل ساختمان است.
در برخی موارد نیز، متقاضیان دریافت فیبر نوری با مشکلاتی مانند طولانی بودن زمان اتصال مواجه می‌شوند. تعدادی از کاربران این نکته را در شبکه‌های مجازی به گوش وزیر ارتباطات رساندند و «سید ستار هاشمی» نیز تاکید کرد: اپراتورها وظیفه و تعهد قراردادی دارند که در سریع‌ترین زمان ممکن اتصال فیبر نوری را برقرار کنند.
تمرکز بر «اتصال» به جای «پوشش»
تا پیش از این، تمام تمرکز این پروژه بر ایجاد پوشش بود، اما از آنجایی که ایجاد پوشش صرفاً نمی‌تواند منجر به اتصال و استقبال کاربر از این سرویس شود، وزارت ارتباطات دولت چهاردهم اولویت را به «اتصال» داده است.
برای ایجاد اتصال بیشتر، دولت قدم‌هایی نیز برداشته است که درنظر گرفتن مشوق‌هایی برای مشارکت بیشتر اپراتورها در ایجاد پوشش و اتصال به فیبر نوری از مهم‌ترین آن‌هاست.
مشوق‌هایی که در نظر گرفته‌ شده، بر مبنای اتصال خواهد بود. به این شکل که وزارت ارتباطات مشوق‌های لازم برای تجهیزات مدرنی که اپراتورها برای اتصال نیاز دارند را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند تا طرفیت اتصال فراهم شود و مردم از آن استفاده کنند.
عقب‌ماندگی در حوزه اینترنت ثابت
عقب‌ماندگی در توسعه اینترنت ثابت یکی از مسائلی است که حداقل در ۲ دولت گذشته بارها به آن اشاره شده اما با مغفول مانده یا اگر راه‌حلی نیز برای آن اعلام شده، به نتیجه نرسیده است چرا که گزارش‌های فصلی رگولاتوری نشان می‌دهد توسعه اینترنت ثابت در سه سال گذشته تقریباً روی مرز ۱۱ میلیون کاربر مانده و رشدی را تجربه نکرده است.
توسعه اینترنت ثابت، اولویت دولت چهاردهم
«سید ستار هاشمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بارها اعلام کرده که سیاست وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم توسعه اینترنت ثابت است. وی درباره پروژه‌فیبر نوری در گفت‌وگویی با ایرنا اعلام کرد: در گذشته توسعه فیبر نوری با تمرکز بر اتصال و نه پوشش انجام شده است.
زمانی که از پوشش صحبت می‌کنیم، یعنی ما توانسته‌ایم فیبر را به ۳۰۰ متری مشترک برسانیم که ضرورتاً در این شکل اتصالی برقرار نیست اما اتصال یعنی مشترک ما بتواند از فیبر نوری بهره‌برداری کند.
با توسعه‌ بستر فیبر نوری، نرخ استفاده از آن مطابق استاندارد جهانی باید بین ۳۰ تا ۷۰ درصد باشد که این عدد در کشور زیر چهار درصد است. به همین دلیل نیاز است که در سیاست‌های خود بازنگری و متناسب با نیاز، تغییراتی در آن‌ها ایجاد کنیم از این رو پروژه فیبرنوری را همراه با اولویت‌های جدید دنبال می‌کنیم.


انتهای خبر/
http://karafarinannews.ir/vdca.onyk49niw5k14.html
نام شما
آدرس ايميل شما