سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۹
کد مطلب : 4930
جالب است ۰
کشورهایی که اتهامات حقوق بشری به ایران می‌زنند، بیش از ۳۳ میلیارد دلار مراودات تجاری با تهران را دارند که می‌توان با راهکارهایی این رویکرد را برای آنها هزینه‌دار کرد.
تجارت ۳۳ میلیارد دلاری؛ برگ برنده ایران در تقابل سیاسی
به گزارش کارآفرينان نيوز چهل و هشتمین نشست بررسی دوره‌ای جهانی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد (UPR) با پشتیبانی کشورهای غربی و بیانات اتهامات نسبت به وضعیت حقوق بشر ایران همراه بود. این نشست که در ۵ بهمن در ژنو برگزار شد، به‌صورت ‌طور سالانه و به‌منظور بررسی و ارزیابی وضعیت حقوق بشر در کشورها و رسیدگی به موارد نقض آن برگزار می‌شود. در پایان، کشورهای عمدتا غربی مجموعه‌ای از توصیه‌ها و انتقادات را ارائه می‌دهند که این موارد بیشتر جنبه دخالت در امور داخلی کشورها، به‌ویژه کشورهای مخالف آنان مانند ایران را دارد. یکی از موضوعات چهل و هشتمین نشست، «بهبود وضعیت حقوق بشر از طریق تعامل و گفت‌وگو در قبال ایران» بوده است.در جریان این نشست، کشورهای غربی و هم‌پیمانانشان مجموعه‌ای از توصیه‌ها و اتهامات علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح کردند که بسیاری از آن‌ها مصداق بارز دخالت در امور داخلی ایران تلقی می‌شود. از جمله این اتهامات می‌توان به مواردی مانند حقوق زنان، برابری جنسیتی، حقوق کودکان و مجازات اعدام اشاره کرد.بااین‌حال، تجربه حقوق بشری این کشورها در زمینه‌های مختلف نشان می‌دهد که اتهامات مطرح شده از سوی آنان علیه کشورهای مختلف صرفا یک ابزار برای اعمال فشار سیاسی و زمینه‌ساز تحریم‌های جدید است.
اقدامات بی‌هزینه و متداول کشورهای غربی در حالی است که ایران در مواردی از ابزارهای سیاسی و اقتصادی لازم برای پاسخ به آن‌ها برخوردار بوده اما در سایه غفلت متولیان امر، از این ابزارها برای هزینه‌دار کردن رفتارهای سیاسی طرف‌های غربی استفاده نشده است.به‌عنوان نمونه، نگاه به آمارهای تجارت میان ایران و کشورهای طراح این اتهامات، نشان‌دهنده وجود حجم نسبتا بالایی از واردات ایران از آنها است.جدول زیر میزان واردات ایران از کشورهایی چون انگلستان، سوئیس، هلند و ایتالیا را نشان می‌دهد که در ۵ سال گذشته حدود ۳۳ میلیارد دلار به جمهوری اسلامی ایران کالا صادر کرده‌اند.
سوابق این کشورها در نشست‌ها و قطع‌نامه‌های مختلف نشان‌دهنده عدم تغییر رفتار این کشورها در سال‌های اخیر علیه جمهوری اسلامی ایران است. بدین منظور لازم است تا اقداماتی علیه کشورهای غربی اتخاذ شود که کنش ضدایرانی برای آنها مشمول هزینه سیاسی و اقتصادی باشد. ایران می‌تواند اقدامات زیر را انجام دهد:اعمال تعرفه بر روی کالاهای وارداتی از این کشورهایکی از روش‌های تنبیهی در حوزه اقتصادی در قبال سایر بازیگران، اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی است. بدین منظور ضروری است تا افزایش تعرفه در قبال این کشورها در نظر گرفته شود. این اقدام، کنش سیاسی علیه ایران در مجامع بین‌المللی را برای آن‌ها هزینه‌بر خواهد کرد. این تعرفه همچنین می‌تواند درآمد اضافی برای کشور ایجاد کرده و به تقویت تولید داخلی کمک نماید.
دیپلماسی فعال در قبال این کشورهاضروری است جمهوری اسلامی ایران سیاست دیپلماسی فعال را با استفاده از مذاکره و تقویت روابط دوجانبه و چندجانبه در قبال این کشورها و سایر کشورهای آسیایی و آفریقایی که علیه ایران در این نشست‌های بین‌المللی موضع‌گیری می‌کنند، در پیش بگیرد. در این راستا، ایران باید با استفاده از تلاش‌های دیپلماتیک، پیامدهای کنش‌های ضدایرانی را به آن‌ها در ابعاد مختلف متذکر شود.
انجام اقدام متقابلجمهوری اسلامی ایران نیز می‌تواند با مشارکت فعالانه در این نشست‌ها و سایر مجامع بین‌المللی علیه کشورهایی که اتهامات بی‌اساس حقوق بشری وارد می‌کنند، متقابلا موضع‌گیری‌های مشابهی نسبت به آن‌ها داشته باشد.
انتهای خبر/
http://karafarinannews.ir/vdch.xnkt23nwvftd2.html
تگ ها
نام شما
آدرس ايميل شما