دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۸
کد مطلب : 4911
جالب است ۰
آمارهای انجمن جهانی فولاد از رشد حدود ۲۴ برابری تولید فولاد ایران خبر می‌دهد که باوجود تحریم‌ها علیه این صنعت در ۴۶ سال گذشته محقق شده است.
ایران فولادی‌تر از ۴۶ سال قبل
به گزارش کارآفرينان نيوز یکی از پایه‌های اساسی رشد و توسعه اقتصادی، ایجاد زیرساخت‌های پایدار است که معدن و صنایع معدنی، به‌ویژه صنعت فولاد، نقشی حیاتی ایفا می‌کنند. میزان تولید و مصرف فولاد از مهم‌ترین شاخص‌های سنجش پیشرفت و توسعه‌یافتگی کشورها محسوب می‌شود.صنعت فولاد یکی از صنایع راهبردی جهان است که پس از نفت و گاز، جایگاه دوم را در میان پرمعامله‌ترین کالاهای جهانی به خود اختصاص داده است.پیش از سال ۵۷، رویکرد اقتصادی حکومت در حوزه صنعت و تولید بر واردات بنا شده بود اما با انقلاب اسلامی ایران، روحیه و تفکر سیاسی کاملا دگرگون شد و خودکفایی و استقلال در اولویت قرار گرفت.احداث کارخانه‌هایی نظیر فولاد هرمزگان، فولاد خوزستان و فولاد آلیاژی ایران از جمله تلاش‌های گسترده‌ای برای خودکفایی در تولید این کالای حیاتی و تبدیل شدن به یکی از تولیدکنندگان بزرگ فولاد در جهان بوده است.
بر اساس آمارهای انجمن جهانی فولاد، ایران در سال ۱۹۷۸ (۱۳۵۷)، سال پایان دوران پهلوی ۱.۳ میلیون تن فولاد تولید کرده بود که این رقم در سال ۲۰۲۳ به ۳۰.۷ و در سال ۲۰۲۴ به ۳۱ میلیون تن رسیده است.
با وجود ۲ دوره تحریم‌های سخت علیه صنعت فولاد ایران در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ با هدف جلوگیری از صادرات و کاهش درآمدهای ارزی که باعث محدودیت دسترسی به تجهیزات پیشرفته تولید فولاد و فناوری‌های نوین هم شد، تولید فولاد ایران نسبت به سال پایان دوران پهلوی تقریبا ۲۴ برابر بیشتر شده است.
رئیس انجمن فولادسازان کشور بهرام سبحانی می‌گوید که کل ظرفیت فولادی کشور در سال ۵۷ در فاز نخست ذوب‌آهن برابر با ۵۰۰ هزار تن بود اما اکنون بیش از ۳۳ میلیون تن ظرفیت نصب شده تولید فولاد در کشور وجود دارد.آمارهای انجمن جهانی فولاد نشان می‌دهد که ۷۱ کشور در جهان در صنعت فولاد فعالند که ایران در حال حاضر در میان ۱۰ کشور نخست تولیدکننده در جهان قرار دارد.در عین حال، ایران بیش از نیمی از تولید فولاد در غرب آسیا را تولید می‌کند.
آمارهای جدیدترین گزارش انجمن جهانی فولاد نشان می‌دهد که از ۴.۶ میلیون تن فولاد تولیدی در غرب آسیا در آخرین ماه سال گذشته میلادی، ۵۶.۵ درصد یعنی ۲.۶ میلیون تن را ایران تولید کرده است.
فولاد، یکی از صنایع اصلی و پایه‌ای است که ایران در آن پیشرفت چشمگیر داشته است. صنایع نظامی، فناوری هسته‌ای، پزشکی، فولاد و بسیاری از حوزه‌های دیگر طی این سال‌ها توسعه یافته‌اند و ایران را به یکی از قدرت‌های صنعتی و علمی منطقه تبدیل کرده‌اند.با این حال، این پیشرفت‌ها تنها بخشی از مسیر طولانی‌ای هستند که ایران برای رسیدن به اهداف بلندپروازانه‌اش باید طی کند. با وجود دستاوردهای بزرگ، هنوز راه زیادی برای تحقق خودکفایی کامل و تبدیل‌شدن به یک قدرت صنعتی و علمی در مقیاس جهانی باقی مانده است.

انتهای خبر/
http://karafarinannews.ir/vdcg.q9trak9yqpr4a.html
نام شما
آدرس ايميل شما