حوزه علم و فناوری ایران در هفته اخیر با رویدادهای مهمی مثل رونمایی از کارت عضویت در بنیاد نخبگان تا خبر اجرای طرح حمایت از دانشجویان دکترا همراه بود.
به گزارش کارآفرينان نيوز هفتهای که گذشت رویدادهایی در حوزه علم و فناوری ایران رخ داد. از آئین آغاز معاملات بازار نوآفرین فرابورس که 9 شرکت آن دانشبنیان بودند تا رونمایی از کارت عضویت در بنیاد نخبگان اتفاقاتی بود که در این هفته افتاد. چند خبر هم توسط مسئولین این حوزه داده شد و یک انتصاب هم داشتیم.
عرضه اولیه سهام ۱۵ شرکت در بازار نوآفرین
ابتدای این هفته آئین آغاز معاملات بازار نوآفرین فرابورس ایران بود که سهام 15 شرکت در بازار نوآفرین عرضه اولیه شد که 9 شرکت آن، دانشبنیان بودند. حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری با حضور در این آئین، تأمین مالی را یکی از شاخصهای توسعه یافتگی در حوزه دانشبنیانها دانست و گفت: شاخص GII یکی از مؤلفههایی است که کشورها را بر اساس پارامترهای نوآورانه و فناورانه بررسی میکند و در این فضا یکی از مهمترین پارامترها در این شاخص که امتیاز کشورها را بالا میبرد، بحثهای تأمین مالی است.افشین همچنین در این آئین عنوان کرد: حداقل ۱۵ شرکت در بازار نوآفرین پذیرش داریم که از این تعداد ۹ شرکت، دانشبنیان هستند و امید آن میرود که تعداد این شرکتها افزایش پیدا کند. همچنین ۱۱ مرکز رشد و ۱۵ شرکت در بورس پذیرش شدند و عرضه اولیه سهام برای اولین شرکت امروز انجام شد.
آغاز اجرای طرح حمایت از دانشجویان دکترا
در آخرین روزهای پاییز افشین در برنامه گفتوگوی ویژه خبری از حمایت ویژه از دانشجویان دکترا و حقوق 15 میلیونی خبر داد. این خبر که مربوط به طرح «پژوهشیار» بود، بازتاب زیادی بین دانشجویان مقطع دکتری داشت و سعید خدایگان، قائممقام بنیاد ملی نخبگان در اولین روز هفته خبر از آغاز اجرای این طرح و ثبت نام از هفته آتی داد. خدایگان جزئیات این طرح را نیز تشریح کرد. در این طرح به دانشجویان مقطع دکترا که شرایط قیدشده در طرح را داشته باشند، تسهیلات تعلق میگیرد و در شرایط خاصی این تسهیلات بلاعوض شده و درواقع حقوق ماهیانه دریافت میکنند.
اعلام جوایز برگزیدگان نوزدهمین جشنواره فنآفرینی شیخ بهایی
جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی که بهعنوان قدیمیترین رویداد فناوری کشور شناخته شده و قرار است اردیبهشتماه سال 1404 برگزار شود، در این هفته میزان جوایز آن بین ۱۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان در بخشها و رتبههای مختلف اعلام شد. این جشنواره در 4 بخش فن آفرینی و تجاریسازی فناوری(رشدیافته)، فن آفرینی و تجاریسازی فناوری(نوپا)، طراحان کسب و کار و فناوری صنعتساز برگزار خواهد شد.
پوشش خدمات بیمه تکمیلی به دانشبنیانها گسترده میشود
در این هفته خبر خوبی هم برای دانشبنیانها منتشر شد. تورج امرایی، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاون علمی، از ارائه خدمات بیمه تکمیلی با پوشش گستردهتر به شرکتهای دانشبنیان خبر داد و گفت: طی بررسیهای صورت گرفته از سوی معاونت علمی، پس از شناسایی و مقایسه شرکتهای مختلف بیمهگذار، امکان استفاده از بیمه تکمیلی با سقف حمایتی و گستردگی بیمهای بالاتر به منظور افزایش رفاه حال فعالان این شرکتها و خانوادههایشان، ارائه میشود.به گفته امرایی حمایتهای بیمهای ویژه شرکتهای دانشبنیان در قالب 3 طرح تعریف شده که شرکتهای متقاضی، باید یک طرح را انتخاب کنند.
ناترازی انرژی و آلودگی هوا در آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی بررسی میشود
خبر فناوری دیگر این هفته راهاندازی آزمایشگاه ملی هوش مصنوعی بود. بهروز مینایی دبیر ستاد هوشمصنوعی، لیزر و کوانتوم معاونت علمی ریاستجمهوری از راهاندازی آزمایشگاه ملی هوشمصنوعی خبرداد و گفت چارهاندیشی در خصوص ناترازی انرژی، آلودگی هوا و هر آنچه که زیست روزمره مردم را تهدید میکند، کارویژه این آزمایشگاه است.
یک انتصاب در پارکهای علم و فناوری
این هفته یک انتصاب هم در این حوزه داشتیم. وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ریاستجمهوری طی حکمی حسین مومنی را بهعنوان رئیس پارک علم و فناوری گلستان را منصوب کرد.مومنی بهعنوان مجری برگزیده طرح ارتباط با صنعت از سوی وزارت علوم و فناور برتر استان گلستان و پژوهشگر برتر دانشگاه گلستان نیز انتخاب شده است.
کارت هویت نخبگی گامی جدید در حمایت از نخبگان
در این هفته نشست هماندیشی «اثرگذاری پژوهشگران جوان در جامعه و صنعت» با حضور قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، سعید سهرابپور مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان، نرگس حسینمردی معاون نخبگان و سرآمدان بنیاد ملی نخبگان، حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران، شاهین آخوندزاده معاون پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مسعود تجریشی استاد تمام دانشکده عمران دانشگاه شریف و جمعی از مسئولان، پژوهشگران و صنعتگران کشور در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران از صبح تا عصر برگزار شد.این نشست قرار بود همزمان با هفته پژوهش برگزار شود اما با توجه به تعطیلیها و شرایط خاص به این تاریخ موکول شد. در این مراسم چند سخنرانی و برگزاری کارگروههای مختلف برای شبکهسازی از برنامههای این نشست بود.به گفته معاون نخبگان و سرآمدان بنیاد ملی نخبگان برگزاری کارگروهها راهکاری است تا برگزیدگان در طرحهای بنیاد ملی نخبگان بتوانند به بحث بپردازند و راهحلهای متناسب در زمینههای مختلف پیدا کنند.اگر نتایج این کارگروهها قابلیت بهره برداری داشته باشد این راهکارها به عنوان مدل در بنیاد ملی نخبگان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.در ساعات پایانی این نشست حسین افشین معاون علمی رئیسجمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان نیز حضور پیدا کرده و بعد از سخنرانی از کارت عضویت بنیاد نخبگان رونمایی کرد. اولین کارت نخبگی که به صورت نمادین رونمایی شد، به نام مهدی محققق برنده جایزه علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان در سال ۱۳۹۰ بود.