شنبه ۳۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۳
کد مطلب : 2208
جالب است ۰
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند رسیدن به فصل مجامع و بسته‌شدن نمادها عامل مهم ایجاد رکود در بورس است.
۳ عامل بروز رکود در معاملات این روزهای بورس
به گزارش کارآفرينان نيوز  با پایان انتخابات ریاست‌جمهوری، بورس واکنش مثبت نشان داد و رشد کرد. اما پس از دو روز رشد، در 4 روز معاملاتی بعدی ریزش کرد. پس از آن در روزهای یکشنبه و چهارشنبه هفته گذشته شاخص اندکی رشد کرد.در هفته پایانی تیرماه، شاخص کل بورس تهران در روز شنبه 9 هزار و 102 واحد افت کرد و روز یکشنبه 882 واحد بالا آمد. در روز چهارشنبه نیز شاخص کل هزار و 558 واحد رشد کرد. شاخص کل در آخرین روز کاری هفته به رقم 2 میلیون و 202 هزار و 691 واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 6 هزار و 516 واحد پایین‌تر ایستاد و بازدهی هفته شاخص بورس منفی 0.29 درصد شد. شاخص کل هم وزن نیز در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 2 هزار و 635 واحد پایینتر ایستاد و بازدهی منفی 0.3 درصدی را ثبت کرد.

بازهم پای دولت روحانی در رکود بورس پیدا شد

برخی کارشناسان عامل اصلی رکود معاملات بازار سهام را کمبود برق در کشور می‌دانند. مشکلی که انتقادات زیادی را مطرح کرده است. کارشناسان معتقدند عدم سرمایه گذاری دولت یازدهم و دوازدهم در زیرساخت انرژی کشور موجب ناترازی در این صنعت شده است.بازار در این روزها به دنبال بررسی فروش فصل بهار و میزان سودآوری شرکت‌ها و صنایع مختلف است تا نسبت به فصل زمستان و بهار سال پیش (دوره مشابه سال قبل) ارزیابی های خود را انجام دهد. هر چند که با توجه به ناترازی در صنعت برق خیلی به تابستان امیدوار نیست. اما کاهش فاصله نرخ دلار نیما با دلار در بازار آزاد را امیدوار کننده تر می بیند.نرخ دلار نیما حوالی 43 هزار و 600 تومان را نیز به خود دیده است و دلار در بازار آزاد اعداد کمتر از 57 هزار تومان را ثبت می کند.

افت ارزش معاملات خرد بازار سهام

در این هفته، میانگین ارزش معاملات بازار سهام 12 هزار و 393 میلیارد تومان بود. میانگین ارزش معاملات خرد بورس نیز 2 هزار و 985 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 5 هزار و 171 میلیاردی هفته پیشین، کاهش 42 درصدی داشته است.

افزایش خروج پول حقیقی از بازار سرمایه

در اولین روز معاملاتی هفته، 299 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و روز یکشنبه 108 میلیارد تومان خارج شد. در آخرین روز معاملاتی هفته برای هفتمین روز متوالی پول حقیقی خارج شد که ارزش آن 29 میلیارد تومان بود.در مجموع کل هفته 436 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی 145 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین 9 درصد افزایش یافته است.

چرا بورس رکودی شد؟

مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: در هفته گذشته بورس متأثر از کمبود برق در کشور و نیز تعطیلی میان هفته بود. دو عاملی که موجب رکود نسبی معاملات شدند. این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: رکود بازار عامل دیگری نیز دارد و آن با نزدیک شدن به فصل مجامع است.وی افزود: از سوی دیگر بازار در انتظار انتشار گزارش‌های مالی دوره‌ای است که می‌تواند بر روند بازار موثر باشد.
با دنبال کردن صفحه اقتصادی خبرگزاری فارس در جریان آخرین تحولات اقتصادی ایران و جهان قرار بگیرید:https://farsnews.ir/Economy


انتهای خبر/
http://karafarinannews.ir/vdcd.z0x2yt0xja26y.html
تگ ها
نام شما
آدرس ايميل شما