يکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۳
کد مطلب : 5172
جالب است ۰
واشنگتن در سال ۲۰۱۸ توافق‌نامه تجاری جدیدی با کانادا و مکزیک امضا کرد که از سال ۲۰۲۰ با اعمال فشار تعرفه‌ای، اجرای این توافق‌نامه را به‌صورت گزینشی پیش برد؛ حالا در سال ۲۰۲۵ هم با تهدیدهای تعرفه‌ای جدید به همان باقی مانده توافق هم پایبند نیست.
واشنگتن پایتخت پیمان‌شکنی
به گزارش کارآفرينان نيوز آمریکا، کانادا و مکزیک در اول ژانویه ۱۹۹۴، توافقی برای حذف موانع تجاری و افزایش جریان آزاد کالا و سرمایه میان ۳ کشور امضا کرد که به توافق «نفتا» (North American Free Trade Agreement) معروف شد.
مرحله اول؛ بهانه برای فسخ قرارداد ۲۴ سالهاما پس از روی کار آمدن دولت نخست دونالد ترامپ، وی بارها این توافق ۲۴ ساله را یک «توافق‌نامه فاجعه‌بار» خواند و تهدید کرد از آن خارج می‌شود که در نهایت هم این توافق از هم پاشید و به توافق دیگری ختم شد که آن هم به صورت کامل اجرایی نشد.دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، با بهانه به از دست رفتن مشاغل آمریکایی، مذاکراتی را برای اصلاح توافق‌نامه تجارت آزاد آمریکای شمالی (NAFTA) آغاز کرد؛ این مذاکرات فشرده میان واشنگتن، اوتاوا و مکزیکوسیتی منجر به تدوین توافق‌نامه تجاری جدیدی به نام USMCA شد که برخی مفاد آن به نفع صنایع داخلی آمریکا اصلاح گردید.
مرحله دوم؛ تهدید و محدودیت در توافق جدید برای امتیازگیریتوافق‌نامه (United States-Mexico-Canada Agreement) USMCA در سال ۲۰۱۸ امضا شد اما از یکم ژانویه ۲۰۲۰ به صورت گزینشی اجرایی شد و واشنگتن از اجرای برخی بندهای این توافق سر باز زد یا آنها را زیر سؤال برد.* دولت ترامپ تهدید کرد که در صورت عدم رعایت استانداردهای مدنظر آمریکا، تعرفه‌های جدیدی بر واردات فولاد، آلومینیوم و خودرو از مکزیک و کانادا اعمال خواهد کرد که این موضوع موجب نگرانی‌هایی شد، چراکه یکی از اهداف USMCA کاهش موانع تجاری بود اما آمریکا عملاً سیاست‌های حمایتی خود را حفظ کرد.* بر اساس این توافق ۷۵ درصد قطعات خودروهای تولیدی باید از داخل آمریکای شمالی تأمین شود تا خودروها بدون تعرفه به بازارهای این ۳ کشور صادر شوند. درحالی‌که این عدد در توافق نفتا ۶۲.۵ درصد بود.* آمریکا در سال ۲۰۲۱ تفسیری سخت‌گیرانه از این بند ارائه کرد که با مخالفت مکزیک و کانادا روبه‌رو شد و این دو کشور اعلام کردند که آمریکا برداشتی فراتر از متن توافق دارد.* آمریکا با استناد به مفاد حمایت از حقوق کارگران، چندین شکایت علیه کارخانه‌های مکزیکی تنظیم و برخی شرکت‌ها را به تحریم تهدید کرد که این مسئله درگیری‌های دیپلماتیک واشنگتن و مکزیکوسیتی را به دنبال داشت.* آمریکا محدودیت‌هایی بر واردات برخی محصولات کشاورزی از مکزیک اعمال کرده است که باعث نارضایتی کشاورزان مکزیکی شده است.تغییرات در این توافق سبب شد تا کانادا و مکزیک با دادن امتیازاتی به آمریکا از تعرفه‌های سنگین ترامپ نجات پیدا کنند اما این وضعیت دوام نداشت.
مرحله سوم؛ بازگشت تهدیدها و امتیازگیری جدیدهرچند در دولت جو بایدن این تنش‌های تجاری تا حدی کاهش یافت اما بار دیگر با انتخاب مجدد ترامپ و بازگشت وی به کاخ سفید با شعار «اول آمریکا»، تهدیدهای تعرفه‌ای وی آغاز شد.ترامپ سابقه خروج از پیمان‌های متعدد را دارد، تهدید کرد که تعرفه ۲۵ درصدی بر کالاهای وارداتی از کانادا و مکزیک اعمال خواهد کرد اما در لحظه آخر اعمال تعرفه‌های این ۲ کشور را برای ۳۰ روز به تعویق انداخته تا با آنها مذاکره کند و اگر مذاکره به نتیجه نرسید، اجرایی شوند.وزیر خزانه‌داری ترامپ، اسکات بسنت، در مقاله‌ای که در فاکس نیوز منتشر کرده بود، گفته است که تعرفه‌ها «ابزار مفیدی برای دستیابی به اهداف سیاست خارجی رئیس‌جمهور هستند.»ترامپ با انتصاب کسی برای سمت وزارت خزانه‌داری که بارها گفته تعرفه‌ها ابزار مذاکره هستند، نشان می‌دهد باز هم به دنبال امتیازگیری از طرف مقابل است و برای رسیدن به این هدف از زیر پا گذاشتن هیچ توافقی واهمه ندارد.

انتهای خبر/
http://karafarinannews.ir/vdcg.u9nrak9qxpr4a.html
تگ ها
نام شما
آدرس ايميل شما