يکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۸
کد مطلب : 4313
جالب است ۰
مسئول کارگروه کشاورزی، آب و منابع طبیعی جمعیت حامیان انقلاب اسلامی استان قم گفت: باوجود کم‌آبی شدید در استان قم گسترش کشت گلخانه باید به‌عنوان یک راهبرد در دستور کار قرار گیرد.
ضرورت توسعه کشت گلخانه‌ای در قم
به گزارش کارآفرينان نيوز خبرگزاری دانشجو، عمران آذرباد مسئول کارگروه کشاورزی، آب و منابع طبیعی جمعیت حامیان انقلاب اسلامی استان قم پیش از ظهر امروز در نشست تخصصی کارگروه کشاورزی، آب و منابع طبیعی جمعیت حامیان انقلاب اسلامی استان قم که در فرهنگسرای جوان استان قم برگزار شد، اظهار کرد: به‌طورکلی ۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در قم وجود دارد که ۶۴ هزار هکتار زیر کشت می‌رود و از این میان ۴۲ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است.
وی ادامه داد: متوسط تولید استان نیز ۸۵۰ هزار تن محصولات زراعی، باغی شیلات و گلخانه است.
آذرباد با اشاره به شرایط اقلیمی استان قم ابراز داشت: تأمین آب مهم‌ترین موضوع و دغدغه در کشاورزی استان است که از همین رو اجرای راهبردی تغییر الگوی کشت برای کاهش مصرف آب باید در استان عملیاتی شود.
وی افزود: با بهره‌گیری از روش‌های کشت می‌توانیم توسعه کشاورزی استان را شاهد باشیم.
آذرباد ادامه داد: در همین راستا گسترش کشت گلخانه باید به‌عنوان یک راهبرد در دستور کار قرار گیرد چرا که استفاده از گلخانه در میزان تولید تأثیر زیادی دارد.
وی در ادامه به پرورش آبزیان اشاره کرد و گفت: استان قم در پرورش ماهیان خاویار پیشتاز است و علاوه بر این در زمینه پرورش ماهیان زینتی ۵۸ واحد فعال هستند که می‌توانیم واحد‌ها را با برنامه‌ریزی درست و علمی افزایش دهیم که یکی از این برنامه‌ها می‌تواند ایجاد شهرک تخصصی ماهیان زینتی در استان باشد.
مسئول کارگروه کشاورزی، آب و منابع طبیعی جمعیت حامیان انقلاب اسلامی استان قم تأکید کرد: در خصوص دام استان قم از قطب‌های دامداری است که باید راهکار‌های توسعه‌ای آن موردتوجه قرار بگیرد.
وی افزود: راه‌اندازی واحد‌های غیرفعال و اجرای برنامه اصلاح نژاد دو موضوع مهم در این زمینه است که باید باهدف افزایش میزان تولید شیر خام و گوشت قرمز موردتوجه قرار بگیرد.
آذرباد در خصوص آب‌وخاک نیز بیان داشت: در مورد آب‌وخاک می‌بایست فعالیت‌ها به‌صورت چشمگیر باشید که از جمله آن می‌توان به اجرای شبکه‌های آبی و زهکشی و احیای قنات‌ها در اولویت باشد.
وی در خصوص منابع طبیعی نیز اظهار داشت: منابع طبیعی ۴ وظیفه محوری دارد، حفظ، احیا، توسعه و بهره‌برداری  که در این زمینه‌ها باید پیشگام باشد.
مسئول کارگروه کشاورزی، آب و منابع طبیعی جمعیت حامیان انقلاب اسلامی استان قم بیابان‌زدایی را یکی از اولویت اصلی استان برشمرد و گفت: ۴ کانون بحرانی گرد و خاک در استان وجود دارد که عبارتند از قم، کوه نمک، مسئله و حسین آباد که در این میان کوه نمک تا حدودی مقابله صورت گرفته و امروز کانون اصلی مسیله است که باید برطرف شود.
گفتنی است در ابتدای این نشست کنعانی دبیر جمعیت حامیان انقلاب اسلامی استان قم نیز با اشاره به مشکلات گردوخاک در استان گفت: امروز یکی از سه چالش اصلی استان قم محیط‌زیست و منابع طبیعی است.
وی ادامه داد: باید با انجام کار کارشناسی برای توسعه صنایع کشاورزی و اصلاح الگو‌های درست مصرف آب چاره‌اندیشی شود.


انتهای خبر/
http://karafarinannews.ir/vdcc.sq0a2bq11la82.html
نام شما
آدرس ايميل شما