سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۵
کد مطلب : 4059
جالب است ۰
به گفته معاون سازمان توسعه تجارت ایران بیش از ۵۰ درصد حجم تجارت کشورها از مسیر موافقتنامه‌هاست اما سهم تجارت ایران از این مسیر کم‌تر از ۵ درصد است.
سهم تجارت ایران از مسیر موافقتنامه‌های تجاری کم‌تر از ۵ درصد
به گزارش کارآفرينان نيوز سید محمد قنادزاده امروز در اولین جلسه هماهنگی بین دستگاهی در خصوص موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا گفت: تجربه ورود ایران به موافقتنامه های تجاری چند جانبه و دو جانبه بخصوص در بعد عملیاتی قدمت زیادی ندارد. معاون ارتقای کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت ایران افزود: یکی _ دو تجربه تلخ نیز در موافقتنامه های تجاری داشته ایم که این موضوع هم حاکی از آن است کشور خیلی موفقی در اجرایی کردن موافقتنامه های تجاری چند جانبه و دو جانبه نبوده ایم. وی افزود: بخش زیادی از عدم توفیقات ما مربوط به عدم شناخت ما چه در بخش های خصوصی و دولتی از ظرفیت موافقنامه ها و شیوهای اجرای آن است.قنادزاده بیان داشت: بر اساس آمارهای جهانی بیش از ۵۰ درصد حجم تجارت کشورها از مسیر موافقت نامه ها است و کشورهای پیشرو در منطقه نیز معمولا ۳۰ تا ۶۰ موافقتنامه تجاری چند و دو جانبه در جریان دارند و از این ظرفیت به خوبی استفاده می کنند. معاون ارتقای کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت ایران بیان داشت: این عدد در کشور ما با اغماض کمتر از پنج درصد است. بنابراینسازمان توسعه تجارت به عنوان متولی در چند سال اخیر تمرکز کرده که در فاز اول برای احیای موافقتنامه های تجاری گام برداشته شود.
وی گفت: ایران حدود ۲۰ موافقت نامه تجاری با کشورهای مختلف دارد که برخی اجرایی شده و بخشی هم اجرایی نشده و در مورد برخی شاهد هستم که بطور اسمی اجرایی شده اما در واقع هیچ گونه استفاده ای از آن نمی شود.قنادزاده بیان داشت:در گام دوم نیز سازمان مقرر کرده که به سمت توسعه موافقت نامه ها حرکت کنیم بطوریکه هم موافقتنامه های موجود و هم به سمت ایجاد موافقتنامه های جدید برویم.
معاون ارتقای کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه لیست اقلام موافقنامه ها مخصوصا موافقتنامه های ترجیحی لیست اقلام مطلوبی نیست و از شرایط و امتیازات خوبی برخوردار نیستیم. وی بیان داشت: لذا به دنبال توسعه لیست اقلام در موافقتنامه ها هستیم و همچنین در مورد کشورهایی که مزیت موافقتنامه ای داریم موافقتنامه جدید انعقاد کنیم که از جمله این کشورها ونزوئلا و عمان است و همچنین تبدیل موافقتنامه تجارت ترجیحی پاکستان به آزاد را پیگیری می کنیم.
معاون ارتقای کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت ایران بیان داشت: همچنین موافقتنامه تجارت آزاد ایران و سوریه در حال تکمیل شدن است که بر این اساس تعرفه تجارت دو کشور به صورت ۱۰۰ درصدی به صفر می رسد. مجلس این موضوع را مصوب و شورای نگهبان تایید کرده و بزودی ابلاغ می شود و به دنبال این موضوع تعرفه ۱۰۰ درصد اقلام تجاری دو کشور صفر می شود.
وی با بیان اینکه تجربه ناموفقی در خصوص اجرای یکی از موافقنامه ها داریم، گفت: این موضوع اثر نامطلوب بر روابط دو کشور حتی روابط سیاسی داشته بطوری که یک بدهکاری برای ما نسبت به آن کشور ایجاد کرده است.قنادزاده گفت: یک دلیل این موضوع آن است که ماهیت لیست موافقتنامه اصولی نبوده و دلیل دوم هم اینکه ما در اجرا به اندازه کشور مقابل آمادگی نداشتیم و لذا غافلگیر شدیم. بنابراین در خصوص اجرای موافقتنامه ها هم دستکاه های ذیمدخل باید نقش خود را به درستی بشناسند.
وی افزود: تا در زمانیکه موافقنامه اجرایی می شود همه با هم در مسیر اجرا حرکت کنند و اگر این اتفاق صورت نگیرد باعث بروز ناترازی در روابط می شود.قنادزاده گفت: موافقتنامه های تجاری اسناد الزام آور بین المللی هستند.
وی در ادامه با اشاره به موافقتنامه تجارت ایران و اوراسیا بیان داشت: این موضوع بسیار حساس است و اگر آمادگی لازم در اجرا را نداشته باشیم حتی می تواند بسیار خطرناک باشد.معاون ارتقای کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت ایران افزود: موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا در کمیسیون اقتصادی مجلس مصوب شده و بزودی در صحن مجلس مطرح و مصوب می شود و دو ماه پس از مصوب شدن قابلیت اجرا دارد در حال حاضر نیز از پنج کشور مقابل مجلس۴ کشور مصوبه را امضا کرده اند و یک کشور در مسیر نهایی مصوب کردن موافقنامه است.
معاون ارتقای کسب‌وکارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت گفت: زمان زیادی پس از تصویب در مجلس برای اجرا موافقتنامه نداریم و باید از زمان استفاده کرد و هماهنگی بین دستگاه ها ایجاد شود.وی افزود: در همین رابطه نشست های هماهنگی در مورد اجرای توافقنامه ها با بخش خصوصی و اتاق های تخصصی دنبال می شود تا موانع رفع شود.


انتهای خبر/
http://karafarinannews.ir/vdcj.iexfuqeyhsfzu.html
نام شما
آدرس ايميل شما