پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۱
کد مطلب : 4934
جالب است ۰
«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور جمهوریخواه ایالات متحده آمریکا طی کمتر از ۲۴ ساعت گذشته، در سه مورد مواضع مهمی درباره ایران اعلام کرد.
سهم چماق و هویج در سه موضع‌گیری مهم و دقیق ترامپ درباره ایران
به گزارش کارآفرينان نيوز او بعد از ظهر سه‌شنبه به وقت محلی (۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳) همزمان با امضای یادداشتی برای تداوم سیاست فشار حداکثری علیه کشورمان، اعلام کرد که آماده گفت‌وگو با رئیس جمهوری ایران است. اندکی بعد، در نشست خبری مشترک با «بنیامین نتانیاهو» هم سخنانی را درباره ایران بیان کرد و در آخرین مورد، در پیامی در شبکه اجتماعی خود، خواستار توافق هسته‌ای با ایران شد.
گروه پژوهش ایرنا در جدول زیر، به تحلیل مضمون این اظهارات مهم و دقیق که همزمان حاوی پالس‌های مثبت و منفی به ایران بوده، پرداخته است.
سهم چماق و هویج در سه موضع‌گیری مهم و دقیق ترامپ درباره ایران
سهم چماق و هویج در سه موضع‌گیری مهم و دقیق ترامپ درباره ایران
سهم چماق و هویج در سه موضع‌گیری مهم و دقیق ترامپ درباره ایران
برخی نکات تکمیلی
در خصوص مواردی که در جدول با شماره مشخص شده، نکاتی قابل اشاره است:
۱. نتانیاهو پیش از روی کار آمدن ترامپ بارها اظهار کرده بود که با رفتن دموکرات‌ها از کاخ سفید، رئیس‌جمهوری جدید آمریکا را برای حمله به تاسیسات هسته‌ای و نیز اهداف نظامی و اقتصادی همراه خواهد کرد. حالا ترامپ با اکتفا به مواضع دولت پیشین آمریکا، خط قرمز واشنگتن را جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای می‌داند.
۲. وقتی ترامپ از صفر کردن میزان صادرات نفت ایران سخن گفته، تصریح کرده «حق داریم این عمل را انجام دهیم: و برای ایجاد امکان عقب‌نشینی و مانور در مذاکرات احتمالی، نگفته است «قطعا صادرات ایران را به صفر می‌رسانیم!»
۳. خودداری از اتهام‌زنی صریح به ایران در ماجرای ترور خود؛ ضمنا «دارن بیتی» نامزد معاونت وزارت خارجه آمریکا در اظهارنظری تازه گفته: مقامات اطلاعاتی واشنگتن پشت ترور ترامپ بوده‌اند، نه ایران.
۴. ترامپ قبلا با توصیفاتی مانند «تروریست» از مردم ایران یاد کرده بود.
۵. شاید واکنش به بیانات اخیر رهبر انقلاب مبنی بر این باشد که «آن متوهم خیالباف اعلام کرد که ایران ضعیف شده» و توجه به حساسیت‌های ایران.
جمع‌بندی
۱. ریتم سریع مواضع ترامپ در کمتر از ۲۴ ساعت، نشان‌دهنده مهم بودن زمان برای اوست؛ این سیاستمدار تاجرمسلک در دور قبل ریاست جمهوری خود هم نشان داده که صبر زیادی برای پاسخ به خود ندارد و بعد از مدت کوتاه، رویکرد دیگری از خود بروز خواهد داد.
۲. با وجود آن که تحلیل مضمون اظهارات او، ۱۵ پالس مثبت و ۹ پالس منفی دارد که میزان موارد مثبت بیشتر است؛ اما اقدام عملی دیروز او که دستورات صریح و عملی به وزرای خزانه‌داری، خارجه، بازرگانی، دادستان کل و نماینده آمریکا در سازمان ملل داشت، بر خلاف مضمون سخنانش در فضای دیپلماسی عمومی، تبعات عینی دارد که می‌تواند برای کشورمان آسیب‌زا باشد.


انتهای خبر/
http://karafarinannews.ir/vdcb.fbaurhb9aiupr.html
نام شما
آدرس ايميل شما