وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در شبکه ایکس نوشت: تعهد دیرینه ایران به رژیم جهانی عدم اشاعه (تسلیحات کشتار جمعی) بر همگان واضح است و ایران در سال ١٩۶٨ معاهده NPT را به عنوان یکی از اعضای موسس امضا کرد.
به گزارش کارآفرينان نيوز سید عباس عراقچی، وزیر خارجه بامداد روز چهارشنبه ۴ بهمن ماه ۱۴۰۳ در واکنش به سخنان اخیر آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحدپیرامون برنامه هستهای ایراندر حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: گستاخانه است که به ایرانیان موعظه کنید «یک بار برای همیشه روشن کنند که دست از داشتن سلاح هستهای برمی دارند.» آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه در سخنانی مدعی شد: ایران باید اولین گام را در جهت بهبود روابط با کشورهای منطقه و ایالات متحده با روشن ساختن اینکه هدفش تولید سلاح هستهای نیست، بردارد.
گوترش در مجمع جهانی اقتصاد در داووس گفت: «سوال اصلی در اینجا این است که ایران چه رابطهای با آمریکا دارد. در اینجا باید بگویم که امید من این است که ایرانیها یک بار برای همیشه روشن کنند که از داشتن سلاح هستهای چشم پوشی میکنند و همزمان با سایر کشورهای منطقه تعامل سازنده دارند.»
ساعاتی پس از این اظهار نظر، وزیرخارجه ایران بدون اشاره مستقیم به این موضعگیری در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: گستاخانه است که به ایرانیان موعظه کنید «یک بار برای همیشه روشن کنند که دست از داشتن سلاح هستهای برمی دارند. تعهد دیرینه ایران به رژیم جهانی عدم اشاعه بر همگان واضح است:
- ایران در سال ١٩۶٨ معاهده NPT را به عنوان یکی از اعضای موسس امضا کرد.
- مقام معظم رهبری با صدور حکم شرعی همه تسلیحات کشتار جمعی را حرام اعلام کردهاند.
- ایران در سال ۲۰۱۵ برجام را که جامعترین رژیم بازرسی را در تاریخ آژانس اعمال میکرد امضا و به صراحت اعلام کرد:
"ایران بار دیگر تاکید می کند که هیچگاه و تحت هیچ شرایطی به دنبال جستجو، تولید و یا به دست آوردن سلاح هستهای نخواهد بود". (برجام، بند ج از بخش «مقدمه و مفاد عمومی)
این یک تعهد دائمی و روشن است که ایران حتی پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق برجام در سال ٢٠١٨ به آن متعهد باقی مانده است.
بررسی واقعیت: «مرتبطترین سؤال» در منطقه ما نسلکشی اسرائیل در غزه و اشغال سرزمینهای فلسطین، سوریه و لبنان است. این زرادخانه هستهای واقعی اسرائیل و امتناع از پیوستن به NPT است که تهدیدی برای جهان به شمار میرود. این حقیقت نباید عادیانگاری یا پردهپوشی شود.