منابع رسانهای ادعا کردهاند اتحادیه اروپا در حال آماده شدن برای رفع گسترده تحریمها علیه سوریه از جمله رفع محدودیتها علیه بخشهای حمل و نقل، نفت و گاز و فعالیتهای مالی و بانکی این کشور است.
به گزارش کارآفرينان نيوز یورونیوز با استناد به یک سند غیررسمی مدعی شده اتحادیه اروپا در حال آماده شدن برای رفع گسترده تحریمها علیه سوریه از جمله رفع محدودیتها علیه بخشهای حمل و نقل، نفت و گاز و فعالیتهای مالی و بانکی این کشور است. سند غیررسمی که یورونیوز به آن استناد کرده جزو اسنادی است که در مذاکرات پشت دربهای بسته تهیه و تنظیم میشوند. در این سند اذعان شده هر گونه تصمیمگیری برای خروج نام گروههای تروریستی مرتبط با القاعده از جمله گروه تحریر الشام مستلزم تصمیمگیری در شورای امنیت سازمان ملل است. در این سند همچنین تصریح شده هر گونه اقدام در جهت خروج نام این گروه از فهرست سازمانهای تروریستی بایستی به صورت مشروط انجام شود تا از خطرات مربوط به تأمین مالی تروریسم جلوگیری به عمل آمده و اطمینان حاصل شود سوریه به مکانی برای گروههای تروریستی تبدیل نخواهد شد. این سند توسط شورای اروپا برای انجام مذاکرات بیشتر میان اعضای اتحادیه اروپا تهیه شده و قرار است در جلسه وزیران خارجه اتحادیه اروپا در روز ۲۷ ژانویه به بحث گذاشته شود. در این سند تصریح شده بشار اسد، رئیسجمهور سابق سوریه و گروههای وابسته به دولت سابق نباید از این رفع تحریمها منتفع شوند.برخی از تحلیلگران تصمیمگیری کشورهای غربی برای رفع تحریمها علیه سوریه بعد از سرنگونی دولت بشار اسد را گواه دیگری بر ریاکاری غرب در مقوله تحریمها میدانند. دولت آمریکا هم ۱۰ روز پیش در بیانیهای اعلام کرد که برخی از تحریمها علیه سوریه را کاهش داده است.وزارت خزانهداری در بیانیهای روز ۱۷ دیماه اعلام کرده بود مجوز برخی از فعالیتها و مبادلات را برای سوریه صادر کرده است.
ایالات متحده مدعی شده بود: «این اقدام تعهد ایالات متحده برای تضمین اینکه تحریمهای آمریکا مانع فعالیتهای لازم برای رسیدگی به نیازهای انسانی نیست را مورد تأکید قرار میدهد.»خزانهداری آمریکا گفته که این مجوز ۶ ماهه است و دولت ایالات متحده همچنان به رصد اوضاع میدانی ادامه میدهد. معاون خزانهداری آمریکا گفت: «پایان حکومت بیرحم و سرکوبگر بشار اسد که مورد حمایت روسیه و ایران قرار داشتند فرصتی در اختیار سوریه و مردمشان برای بازسازی این کشور قرار میدهد.»این مجوز در حالی صادر شده بود که دولت آمریکا بارها مدعی شده که تحریمهای این کشور مانع کمکهای انسانی به کشورهایی که هدف تحریم واقع میشوند ندارند.یورونیوز نوشته کشورهای اروپایی همچنین قصد دارند تحریمها علیه خطوط هوایی سوریه را نیز کاهش دهند. رفع تحریمها علیه صادرات فناوریهای بخش نفت و گاز از جمله پیشنهادهایی است که در سند غیررسمی اتحادیه اروپا آمده است. تحریر الشام و گروههای هم پیمان آن در ۸ دسامبر ۲۰۲۴ بدون هیچگونه مقاومتی از سوی ارتش سوریه وارد شهرهای حماه و حمص شدند و دمشق را به تصرف خود درآوردند.این تحول باعث شد که آمریکا و رژیم صهیونیستی سیاستهای اشغالگرانه خود در سوریه را با جدیت بیشتری دنبال کنند. در پی این تحولات، جنگندههای رژیم صهیونیستی بلافاصله پس از سقوط دولت سوریه، بمباران گستردهای را در سراسر این کشور انجام دادهاند. جنگندههای اسرائیلی تمامی حملات خود را متمرکز به پایگاههای نظامی، فرودگاهها و تجهیزات ارتش سوریه کردند و تقریباً تمامی تجهیزات نیروهای سوری را از بین بردند
این در حالیست که گروههای شورشی حاکم بر دمشق تاکنون هیچ گونه موضعگیری در قبال اینگونه حملات نداشتهاند. افزون بر این، ارتش رژیم صهیونیستی پیشرویهای در قنیطره و اطراف دمشق داشته و شماری از روستاهای مناطق را اشغال خود درآورده است.ارتش رژیم صهیونیستی چند هفته پیش مدعی شده بیش از ۷۰ درصد توانمندیهای نظامی ارتش سوریه را در حملاتی که بعد از سقوط بشار اسد انجام داده نابود کرده است.رژیم صهیونیستی نام «پیکان باشان» را برای عملیات منهدم کردن تجهیزات ارتش سوریه را انتخاب کرده است. باشان نام عبری منطقهای در سوریه امروزی است که بخش غربیاش به نام بلندیهای جولان شناخته میشود.رژیم صهیونیستی بعد از سقوط دولت بشار اسد توافقنامه سال ۱۹۷۴ برای جداسازی نیروهای اسرائیل و سوریه را ملغی اعلام کرده است.این توافق تحت نظارت سازمان ملل و در ارتباط با قطعنامه ۳۳۸ شورای امنیت برقرار شد. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفته که ارتش اسرائیل تا زمانی که ساز و کار جدیدی مشخص شود در مناطقی که تازه اشغال شده باقی خواهد بود.