سه شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۷
کد مطلب : 4148
جالب است ۰
شرکت توانیر روز گذشته دستورالعمل جدیدی برای محدودیت برق صنایع ابلاغ کرد که به گفته تولید‌کنندگان سیمان و فولاد این موضوع می‌تواند بر وضعیت تولید این صنایع تاثیر منفی داشته باشد.
محدودیت‌های جدید برق و گاز صنایع ابلاغ شد
به گزارش کارآفرينان نيوز شرکت توانیر روز گذشته دستورالعمل جدیدی برای محدودیت برق صنایع ابلاغ کرد و بر اساس آن، محدودیت برق کارخانه‌های فولاد، سیمان و شهرک‌های صنعتی آغاز شد. در این ابلاغیه آمده است که صنایع با دیماند مصرفی ۲ مگاوات و بالاتر، باید حداقل ۳ شبانه‌روز از ایام کاری هفته به میزان ۹۰ درصد دیماند مصرفی خود محدود شوند، به‌طوری که انرژی مصرفی این صنایع نسبت به دوره قبل از اجرای برنامه‌های مدیریت بار، ۵۰ درصد کاهش یابد. همچنین برای شهرک‌های صنعتی و صنایع خارج از شهرک‌های صنعتی که دیماند مصرفی آن‌ها کمتر از ۲ مگاوات است، محدودیت برق به مدت حداقل ۲ شبانه‌روز در هفته به میزان ۹۰ درصد دیماند مصرفی اعمال می‌شود، به‌گونه‌ای که انرژی مصرفی آن‌ها نسبت به دوره قبل از اجرای برنامه‌های مدیریت بار، ۳۵ درصد کاهش یابد.این محدودیت‌ها برای اولین بار در فصل پاییز اجرا می‌شود و در شرایطی رخ داده است که چند روز پیش مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشورمان، با انتقاد از قطعی برق و گاز صنایع، خواستار پایان این مسأله شده بود.
تشدید محدودیت انرژی برای تولیدکنندگان فولادسید رسول خلیفه سلطان، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، اعلام کرد که از چند روز گذشته محدودیت‌های گاز و برق برای فولادسازان تشدید شده است.وی افزود: صنعت فولاد تنها ۵ درصد از گاز کشور را مصرف می‌کند، اما همین میزان نیز به‌طور کامل تأمین نمی‌شود و اخیراً حتی شاهد قطع گاز برخی از کارخانه‌ها بوده‌ایم. علی‌اکبر الوندیان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: طبق دستور سازمان، کارخانه‌های تولید سیمان مشمول محدودیت ۱۲ ساعته برق در طول شبانه‌روز هستند. به‌طوری که در این ۱۲ ساعت فقط ۵۰ درصد از برق مورد نیاز کارخانه‌ها تأمین می‌شود. وی افزود: کارخانجات سیمان به‌صورت ۲۴ ساعته فعالیت می‌کنند و با توجه به محدودیت اعمال‌شده، در ۱۲ ساعت از شبانه‌روز برق کامل دارند و در ۱۲ ساعت دیگر تنها ۵۰ درصد برق مورد نیازشان تأمین می‌شود.الوندیان همچنین اشاره کرد که محدودیت برق از چند روز پیش آغاز شده و در برخی از کارخانجات این محدودیت بیشتر از ۵۰ درصد است.
ضرورت اعمال محدودیت انرژی مطابق با وضعیت صنایعوی با انتقاد از نحوه اعمال محدودیت‌ها گفت: باید وضعیت صنایع مختلف در نظر گرفته شود. برای تولید مواد اولیه سیمان، یعنی کلینکر، کارخانجات باید حداقل ۱۸ ساعت برق داشته باشند و ۶۵ درصد برق مورد نیاز آن‌ها تأمین شود. در غیر این صورت، کوره‌های تولید مواد اولیه دچار اختلال شده و تولید آن‌ها متوقف می‌شود و این امر موجب کاهش تولید سیمان خواهد شد. الوندیان همچنین افزود که محدودیت برق برای صنایع سیمان در تمام روزهای هفته اجرا می‌شود. تلاش‌هایی برای کاهش این محدودیت‌ها در جریان است، اما تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم.
ناترازی انرژی در ایران به دلایل مختلفی مرتبط است که برخی از آنها در ادامه ذکر شده است.افزایش مصرف انرژیرشد جمعیت و توسعه شهرنشینی، به ویژه در مناطق شهری، موجب افزایش تقاضا برای انرژی، به‌ویژه برق، گاز و سوخت‌های فسیلی شده است. همچنین استفاده بی‌رویه از انرژی در بخش خانگی، به ویژه در فصول گرم و سرد (تابستان و زمستان)، فشار زیادی به شبکه‌ها و منابع انرژی وارد می‌کند. بسیاری از سیستم‌ها و تجهیزات گرمایشی، سرمایشی و الکتریکی در خانه‌ها و صنایع دارای کارایی پایین هستند که این امر موجب افزایش مصرف انرژی می‌شود. ساختار ناکارآمد انرژی برخی از زیرساخت‌های تولید و انتقال انرژی در ایران قدیمی یا ناکارآمد هستند و ظرفیت تولید برق، گاز یا سایر منابع انرژی در برخی مناطق با نیازهای کشور همخوانی ندارد. همچنین، کمبود سرمایه‌گذاری در بخش انرژی باعث شده که شبکه‌های تولید و انتقال انرژی در معرض آسیب‌های جدی قرار بگیرند. نظام قیمت‌گذاری و یارانه‌ها قیمت پایین انرژی در ایران به دلیل یارانه‌های گسترده، موجب مصرف بی‌رویه انرژی توسط مردم و صنایع شده است. این وضعیت نه تنها تأثیر منفی بر مصرف انرژی دارد بلکه موجب ناترازی مالی در بخش انرژی نیز می‌شود. فرسودگی و ناکارآمدی شبکه انتقال شبکه‌های انتقال انرژی در ایران به دلیل فرسودگی و عدم کارایی مناسب، دچار تلفات زیادی هستند. این مسئله موجب کاهش بازدهی و در نتیجه ناترازی انرژی می‌شود.
بنابراین، ناترازی انرژی در ایران به دلایل مختلفی از عوامل داخلی و خارجی بستگی دارد که نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و اقدامات منسجم در زمینه بهینه‌سازی مصرف، افزایش بهره‌وری، بهبود زیرساخت‌ها و توسعه منابع انرژی نو و تجدیدپذیر است. شهرام صدرا، عضو هیئت مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق، بر این باور است که ناوگان نیروگاهی تولید برق به دلیل فرسودگی نیازمند سرمایه‌گذاری است. به‌اعتقاد او، یکی از اقدامات کلیدی برای مواجهه با این بحران، خروج دولت از تجارت برق است.

انتهای خبر/
http://karafarinannews.ir/vdci.5a5ct1azvbc2t.html
نام شما
آدرس ايميل شما