پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۵
کد مطلب : 3671
جالب است ۰
پرستاری حرفه‌ای جامعه‌نگر، مشارکت‌جو و دلسوز است که اگر مطالبات و دغدغه‌های معیشتی آنها رفع شود، با دلگرمی بیشتری وظیفه رسیدگی به بیماران را انجام می‌دهند و روزهای امیدبخشی را برای جامعه رقم می‌زنند.
پرستاران در انتظار روزهای امیدبخش
به گزارش کارآفرينان نيوز پرستاری حرفه‌ای انسان محور و عجین شده با ارزش‌ها و عواطف انسانی است؛ فرشتگان سپیدپوشی که رنج و دردمندی بیمار را به جان می‌خرند و در این راه حتی از جان خود نیز می گذرند.
تلفیق دانش، تجربه با آموزه‌هایی چون صبر و از خودگذشتگی و عطوفت انسانی، از ویژگی‌های بارز پرستاران است که بارها ازسوی متولیان نظام بهداشت و سلامت به زبان‌ها و تعابیر مختلف از آن به نیکی یاد شده است؛ پرستار نه تنها بیمار را تیمار می دهد بلکه با خانواده بیمار نیز در شرایط سخت بیماری همراه می‌شود تا لطمات روحی اطرافیان بیمار به حداقل برسد.
اما در مقابل همه تعابیر زیبایی که برای کار پرستاری تصور می شود، جامعه پرستاری در شرایطی به سر می‌برد که نمی‌گذارد این قشر خدوم از داشتن یک زندگی با رفاه حداقلی برخوردار بوده و همواره آنان دغدغه معیشت دارد.
تداوم این شرایط طی سال های گذشته سبب شده تا وضعیت معیشتی پرستاران در شرایط نامطلوبی قرار گیرد؛ پرداخت مطالبات مالی، رعایت شدن استاندارد نسبت پرستار به تخت در بیمارستان که نقش مهمی در ارتقای کیفی خدمات مراقبتی و افزایش رضایت مردم و پرستاران دارد، عدالت در پرداخت ها و اجرای شدن قانون مشاغل سخت در حرفه پرستاری از مهمترین خواسته‌های جامعه پرستاری به شمار می رود.
انباشت مطالبات و انتظارات پرستاران و برآورده نشدن آنها سبب شد تا در تابستان امسال شاهد برخی تجمعات جامعه پرستاری در کشور باشیم که البته صدای پرستاران در روزهای آغازین دولت چهاردهم شنیده و بخشی از مطالبات آنها پرداخت شد و آنطور که گفته شد در آیین روز پرستار بالاترین مقام اجرایی کشور خبرهای خوشی را برای آنان داشت.
مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور روز گذشته در آیین روز پرستار با اشاره به اعتراض های صنفی اخیر برخی پرستاران، گفت: آغاز کار ما به نحوی بود که برخی پرستاران اعتراضاتی درمورد حقوق و مزایای خود داشتند،ما گفتیم اجازه بدهید مستقر شویم به این موضوع هم می‌پردازیم. منطقی نیست برای یک ساعت اضافه کار ۲۵ هزارتومان پرداخت شود و توقع داشته باشیم آنها بمانند و کار کنند.
رئیس جمهور با تاکید براینکه ما خودمان را موظف به پیگیری حق و اجرای آن در جامعه تا جایی که می توانیم، می دانیم، اظهارداشت: طبیعی است که حقوق یک پزشک در ایران به اندازه یک پزشک در آمریکا نیست؛ سرانه آنها ۹۰۰۰ دلار است، اما اینجا ۴۰۰ دلار. وضعیت فعلی شایسته و برازنده ما ایرانی‌ها نیست. باید تلاش کنیم مملکتمان را از این بحران نجات دهیم. اینجا هستیم برای اینکه این وضعیت را تغییر دهیم و به شرایط بهتری برسیم.
پزشکیان با بیان اینکه باید برای حل مشکلات راه علمی و درست را طی کنیم، افزود: پزشک، پرستار، ماما، کارشناس آزمایشگاه، بهیار، بهورز، کاردان و کارشناس سلامت همه یک تیم هستیم وقتی همه با هم کار کنیم می‌توانیم سلامت جامعه را تامین کنیم. ایران ما یک کشور است اینکه برای یک گروه یا سازمان یا جایگاهی اختیاری بدهیم و نتوانیم حق سازمان دیگر را پرداخت کنیم اجحاف کرده‌ایم.  افزایش رقم اضافه کار پرستاران از ساعتی ۳۰ هزار تومان به حدود ۸۰ تا ۸۵ هزار تومان
همچنین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش رقم اضافه کار پرستاران از ساعتی ۳۰ هزار تومان به حدود ۸۰ تا ۸۵ هزار تومان خبر داد.
محمدرضا ظفرقندی اظهارداشت: پرداخت معوقات پرستاران با شروع کار دولت چهاردهم که از مهرماه سال گذشته بود، آغاز شد، بطوریکه با کمک‌های انجام شده، اضافه کار تا حدود خردادماه و کارانه نیز تا حدودی از ابتدای امسال توسط دانشگاه های علوم پزشکی پرداخت شده است.
وی اظهارداشت: جلسات متعدد در وزارت بهداشت با تشکل ها و نظام پرستاری برای حل مشکلات این قشر فداکار و زحمتکش برگزار شده و اکنون بحث مالیات آنها در مجلس در دست پیگیری است.
وزیربهداشت تاکید کرد: همچنین لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران نیز به مجلس شورای اسلامی ارایه شده است.
وی با بیان اینکه حدود ۱۵ هزار ورودی دانشجوی پرستاری در کشور وجود دارد، ادامه داد: اکنون مجموع دانشجویان پرستاری حدود ۶۰ هزار نفر است و این حرفه تا دکترای نیز ادامه پیدا کرده؛ البته اکنون کمبود پرستار وجود دارد و با افزایش تخت‌های بیمارستانی، باید پرستار هم تامین شود.
ظفرقندی از استخدام حدود ۲۵ هزار نفر در نظام سلامت که از این تعداد ۱۱ هزار نفر در حوزه پرستاری خواهند بود، خبر داد.
بر اساس اظهارات رئیس کل سازمان نظام پرستاری، پرستاران در دوران جنگ تحمیلی، دوران همه گیری کرونا همواره خوش درخشیدند و این قشر زحمتکش نیز بصورت شبانه روزی در مداوای مصدومان لبنانی که در مراکز درمانی کشور بستری بودند، نقش اساسی داشته و به عنوان نیروی پشتیبان همواره آماده باش هستند.
احمد نجاتیان با بیان اینکه حدود پنج میلیارد تومان برای تربیت یک نیروی پرستاری هزینه می‌شود و اگر در حدود ۲ میلیارد تومان برای تاسیس پانسیون برای این پرستاران هزینه شود، این مشکل رفع می‌ شود، گفت: متوسط جهانی نسبت پرستار به تخت بیمارستانی، ۳.۵ است در حالی که نسبت پرستار به تخت در کشور حدود ۱.۸ اعلام شده است.
متوسط جهانی نسبت پرستار به تخت بیمارستانی، ۳.۵ است؛ در حالی که نسبت پرستار به تخت در کشور حدود ۱.۸ است. وی با بیان اینکه باید افزایش اضافه کار پرستاران از منابع عمومی کشور اختصاص یابد، اظهارداشت: دولت موظف است این منابع را تامین و آن را به سه برابر افزایش دهد زیرا نظام سلامت نتوانسته نیرو استخدام کند و با پرداخت اضافه کار می خواهد این کسری نیرو را جبران کند.

رشد ۵۴ درصدی ارزش نسبی تعرفه خدمات پرستاری
عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی نیز در این زمینه اظهار داشت: در سال‌های اخیر تلاش شده برخی قوانین برجا مانده در حوزه پرستاران اجرا شود اما شرایط تحریم و سوء مدیریت‌ها، فشار مضاعفی به پرستاران وارد کرده است.
به گفته وی، قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری هر چند اجرایی شده و میزان آن نیز رشد یافته‌ است ولی به دلیل شرایط تحریم و نرخ تورم، این افزایش دیده نمی شود به طوری که امروز در حال اجرای ارزش نسبی تعرفه خدمات پرستاری با رشد ۵۴ درصد هستیم.
عبادی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای اصلاح شرایط کار پرستاران تصریح کرد: فرمول اضافه کار اصلاح شده و شرایط جذب استخدام با ۱۰ هزار نفر در گروه های پرستاری نیز در دستور کار است.


انتهای خبر/
http://karafarinannews.ir/vdci.yapct1aqzbc2t.html
نام شما
آدرس ايميل شما