کارگردان فیلم «طعم شیرین خیال» با اشاره به اینکه هنر سینما در عصر حاضر نقش کلیدی دارد، گفت: امیدوارم سینمای ایران به دوران شکوفایی بازگردد.
به گزارش کارآفرینان نیوز از روابط عمومی جشنواره بینالمللی جایزه «عکس ۵»، مراسم روز ملی سینما ۲۱ شهریور با حضور جمعی از هنرمندان و با همکاری جشنواره بینالمللی جایزه «عکس ۵»، گالری لانژ دیان و مجموعه دیدنگار در خانه هنرمندان برگزار شد.
در آغاز برنامه روز ملی سینما از طرف خانه موزه «خیمه شب بازی ایران» به مدیریت ستاره اسکندری بازیگر، کارگردان و تهیهکننده و اجرای سیاوش ستاری بازیگر و عروسک گردان با موضوعیت اتفاقات فرهنگی جاده راه ابریشم توسط کامیونت معروف عروسکی آغاز شد و در ادامه سیامک دری بازیگر و کارگردان تئاتر، اجرایی محیطی بر اساس نوستالژی سینما با رویکرد دیالوگهای ماندگار تاریخ سینمای ایران داشت. همچنین اجرای زنده کالیگرافی توسط حسین احصایی و علیرضا روح الامینی برای حاضران انجام شد.
سپس با ورود به سالن استاد شهناز خانه هنرمندان، ستاره اسکندری مدیر خانه موزه «خیمه شب بازی ایران» ضمن خوشامدگویی گفت: روز ملی سینما مبارک اما سینما روزگار خوشی ندارد. همه ما دلتنگ روزگار خوش سینما هستیم. سینما همیشه متاثر از سنت هر کشور است و در کشور ما هم به این شکل است. امیدوارم مشکلات سینما برطرف شود و سینما به اوج خود بازگردد.
سپس طیبه مونسان مجری برنامه به صحنه آمد و اظهارداشت: خانه موزه «خیمه شب بازی ایران» برای حفظ و معرفی نمایش قدیمی ایران بسیار تلاش میکند و اقدامات ارزشمندی انجام می دهد. امیدواریم که این میراث ارزشمند بیشتر معرفی و ماندگار شود. مهدی شادی زاده دبیر جشنواره بینالمللی جایزه «عکس ۵» نیز بیان کرد: در این دوره از جشنواره به تاثیر سینمای ژاپن بر سینمای ایران میپردازیم و در نظر داریم به طور ویژه نقد و بررسیهای درستی صورت گیرد که در دورههای بعدی به تاثیر سینمای ایتالیا و فرانسه بر موج نو سینمای ایران میپردازیم. امیدواریم شرایط سینما بهبود یابد و شاهد رشد و پیشرفت بیشتر این هنر در کشورمان باشیم. فیلمهای ایرانی برای ژاپنیها بسیار ارزشمند است
در ادامه هیرویاسو کوبایاشی سفیر ژاپن در ایران اظهارداشت: از عوامل این جشنواره بسیار تشکر میکنم که در این دوره به تاثیر سینمای یاسوجیرو اوزو بر موج نو سینمای ایران پرداختند. این کارگردان مانند گنجینهای است که همه را تحت تاثیر قرار داده و بیشتر زندگی عادی خانواده را بیان میکند.
وی گفت: فیلمهای ایرانی برای ژاپنیها بسیار ارزشمند است و همیشه این فیلمها در ژاپن پخش میشود. تعاملات بین دو کشور همیشه برقرار است و امیدواریم ادامه دار باشد.
در ادامه تیزری از تعاملات فرهنگی ایران و ژاپن پخش شد.
سپس گروه «تریو خانه آبی» قطعاتی را برای مخاطبان اجرا کردند و در پایان این آثار را به ابراهیم گلستان تقدیم کردند. شاهین علیخانی، یونس عزیزالدین و پرهام نیک خوی از اعضا و نوازندگان این گروه بودند.
در ادامه کمال تبریزی نویسنده و کارگردان در این آیین ضمن تبریک روز ملی سینما اظهارداشت: امیدوارم سینمای ایران از شرایط اسفناک بیرون آمده به دوران شکوفایی بازگردد. روابط فرهنگی میان ایران و ژاپن به قرون گذشته برمیگردد و در سالهای اخیر درک متقابل به ویژه سینماگران هر دو کشور بیشتر بوده است. آثار زیادی که محصول مشترک ایران و ژاپن است تهیه و تولید شده است.
وی گفت: هنر سینما در عصر حاضر نقش کلیدی دارد و این دو کشور اقدامات متعددی در خصوص جلوگیری از تخریب هنر و فرهنگ انجام داده اند. امیدواریم این روابط بیشتر شود و فعالیت هت گسترش یابد.
در ادامه علیرضا شجاع نوری بازیگر و تهیه کننده بیان کرد: یکی از مهمترین شخصیتهای فرهنگی سینمای ایران برای ارتباط سینمای ایران با کشورهای دیگر جهان از جمله ژاپن و فرانسه است و نقش مهمی در معرفی سینمای اصلی ایران در بخشهای جشنوارهای جهانی داشته از خاطرات خود از فیلمهای «فرش باد» کمال تبریزی و فیلم «پنج» عباس کیارستمی و ساخت فیلمهای مشترک ایران با کشورهای دیگر گفت.
سپس تیزری درباره روز ملی سینما برای حاضرین پخش شد.
در ادامه علی فروغی مدیر موسسه فرهنگی هنری دیدنگار اظهارداشت: بهتر است درباره مفهومی که سینما ایجاد میکند بیشتر تعمق کنیم. ما پدیدههای فرهنگی زیادی داریم اما تاثیرات اجتماعی سینما بسیار زیاد است. سینما هم ایجاد اشتغال میکند و هم تاثیر زیادی در ساختار اجتماعی دارد و بهتر است در توسعه این صنعت نقش داشته باشیم.
سپس بهداد نجفی اسدالهی نقاش و عضو شورای سیاستگذاری جشنواره گفت: نحوه ارتباط نقاشی و سینما با مخاطب از طریق حس بینایی، نقش و اهمیت رنگ، نور و نحوه ترکیب بندی عناصر در قاب تصویر و اثر نقاشی از وجوه مشترک آنها بوده و نوعی پیوند ویژه و زیرساختی بین آنها ایجاد میکند.
وی افزود: تعامل بین رشتهای نقاشی و سینما را در دنیای امروز از چندین جنبه از جمله نقش هنرمندان هر دو رشته هنری، محوریت نقاشی در داستان فیلم، آثار، محتوا، طراحی صحنه و …میتوان مشاهده و مطالعه کرد.
در پایان گروه «خانه تریو آبی» به صحنه آمدند و قطعاتی را برای مخاطبان اجرا کردند.
عوامل جشنواره عبارتند از؛ لیلی گلستان شورای سیاست گذاری، مهدی شادی زاده دبیر جشنواره و شورای سیاستگذاری، بهداد نجفی اسدالهی شورای سیاستگذاری، علیرضا شادی زاده شورای سیاستگذاری، زهره حسنی مشاور هنری و طراح گرافیک، محمد ارجمند عکاس، غزاله سعادتی مدیر روابط عمومی و مشاور رسانه.