سه شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۲۵
کد مطلب : 11509
جالب است ۰
معاون بهداشت وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه واکسن HPV (ویروس پاپیلومای انسانی) در سبد واکسیناسیون‌های عمومی قرار نمی‌گیرد در عین حال گفت که امکان توزیع این واکسن در داروخانه‌ها پس از تأیید نهایی کمیته ملی واکسیناسیون در دست بررسی است.
معاون وزیر بهداشت: واکسن HPV در سبد واکسیناسیون عمومی نیست
به گزارش کارآفرينان نيوز علیرضا رئیسی روز سه‌شنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار درباره واکسن HPV اظهار کرد: سرطان دهانه رحم جزو ۲۰ سرطان شایع کشور نیست اما با توجه به اینکه این نوع سرطان با واکسن قابل پیشگیری است، موضوع واکسیناسیون HPV چندین بار در کمیته ملی واکسیناسیون مطرح شده و این کمیته در حال بررسی و رسیدن به نتایج و توصیه‌های نهایی در این زمینه است.

وی افزود: مطابق بررسی‌های انجام شده، به نظر می‌رسد این واکسن در سبد واکسیناسیون کشور قرار نگیرد اما مجوز ورود و توزیع آن در داروخانه‌های مورد تأیید کشور با قیمت مناسب در دست بررسی است؛ مشابه رویکردی که در مورد واکسن آنفلوانزا وجود دارد و مردم آن را از داروخانه‌ها تهیه می‌کنند.

رئیسی ادامه داد: اکنون منتظر تأیید نهایی کمیته ملی واکسیناسیون هستیم و در صورت نهایی شدن این موضوع، تصمیم مربوطه به سازمان غذا و دارو ابلاغ خواهد شد تا مجوز واردات واکسن‌های مورد تأیید صادر شود.
واکسن HPV در سبد واکسیناسیون روتین کشور قرار نمی‌گیرد/ توزیع در داروخانه‌ها پس از تایید

وی با اشاره به تولید داخلی واکسن HPV گفت: در کشور نیز واکسن‌سازهایی وجود دارند که این واکسن را تولید می‌کنند اما در حال حاضر واکسن HPV در شبکه بهداشت و درمان کشور توزیع نمی‌شود.

معاون وزیر بهداشت تأکید کرد: اگر بنا باشد واکسن HPV در کشور عرضه شود، دستورالعمل آن تدوین و ابلاغ خواهد شد و سپس توزیع آن از طریق شبکه داروخانه‌های کشور انجام می‌شود زیرا واکسن باید تأییدیه سازمان غذا و دارو را داشته باشد و تا زمانی که تأییدیه صادر نشده باشد، اجازه عرضه و توزیع واکسن داده نخواهد شد.

رئیسی درباره انواع واکسن‌های HPV نیز گفت: برخی واکسن‌ها ۱۳ ظرفیتی، برخی ۱۸ ظرفیتی و برخی نیز ظرفیت‌های متفاوت دیگری دارند اما شایع‌ترین سویه‌های ویروس معمولاً در اغلب واکسن‌های HPV پوشش داده می‌شود.
 ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یکی از شایع‌ترین عوامل عفونی در جهان است که با بروز بیماری‌های مختلفی از جمله زگیل‌های تناسلی و سرطان‌های مرتبط مانند سرطان دهانه رحم ارتباط دارد.
سال‌هاست که واکسن HPV به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های پیشگیری از این بیماری‌ها در بیش از ۱۴۰ کشور به برنامه‌های واکسیناسیون ملی اضافه شده است و در منطقه مدیترانه شرقی که ایران جزو آن محسوب می‌شود، کشورهای لیبی، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده، واکسیناسیون ایمن سازی ملی علیه بیماری HPV را برای کل گروه‌های هدف و یا جمعیت پرخطر بیماری آغاز کرده‌اند.

انتهای خبر/
http://karafarinannews.ir/vdcf1tdy.w6dyxagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما