در واکنش به اخبار اظهارات ترامپ برای تغییر نام خلیجفارس به «خلیج عربی»، بازخوانی بیانات راهبردی رهبر انقلاب درباره هویت تاریخی، امنیت راهبردی و اقتدار ملی جمهوری اسلامی در خلیجفارس، پاسخی روشن و صریح به این دستدرازی رسانهای و سیاسی است.
به گزارش کارآفرينان نيوز در روزهایی که برخی محافل آمریکایی و صهیونیستی تلاش دارند با تحریف نام تاریخی «خلیج فارس»، هویت ملتهای منطقه را مخدوش سازند، یادآوری حقیقت روشن این پهنه آبی از زبان رهبر فرزانه انقلاب اسلامی ضرورتی اجتنابناپذیر است. «خلیج فارس»، نه صرفاً یک نام جغرافیایی، بلکه تجلیگاه هویت، اقتدار، و عمق تاریخی ملت ایران است؛ حقیقتی که نه با توطئه رسانهای، نه با لشکرکشی نظامی، و نه با تحریفات سیاسی مخدوش نخواهد شد.حضرت آیتالله العظمی خامنهای (مدّ ظلّه العالی) در بیانات گوناگون خود طی سالیان متمادی، نهتنها بر هویت ایرانی و اسلامی خلیج فارس تأکید ورزیدهاند، بلکه با صراحت، حضور قدرتهای بیگانه در این منطقه را عامل ناامنی، تنش و تضعیف اراده ملتها معرفی کردهاند. معظمله در تاریخ ۱۳۷۸/۰۸/۰۹ تصریح فرمودند: «خلیج فارس باید به وسیله کشورهایی که خلیج فارس متعلّق به آنها و در آغوش آنهاست، اداره شود.»این نگاه ریشهدار، همزمان با تحولات منطقه و حضور نظامی پرهیاهوی آمریکا در خلیج فارس نیز در صحنه عمل جلوهگر شد. در مرداد سال ۱۳۶۸ و در اوج بحران امنیت دریایی، مانور عظیم «شهادت» با رمز «لبیک یا امام» از دهانه فاو تا بندر گواتر، خلیج فارس و دریای عمان را به صحنهی نمایش قدرت ملی ایران تبدیل کرد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در روز ۱۶ مرداد همان سال، با حضور در بندرعباس، از یگانهای عملکننده در این رزمایش بازدید نمودند؛ حضوری که نشانگر پیوند مستقیم رهبری با میدان اقتدار دفاعی ملت ایران بود.
خلیج فارس جای حضور ملّت بزرگ ایران است
اما تحریفگران تاریخ و قدرت، امروز نیز از درِ ناتوانی وارد میشوند. رهبر انقلاب در پاسخ به چنین یاوههایی میفرمایند: «خلیج فارس خانهی ما است. خلیج فارس جای حضور ملّت بزرگ ایران است؛ ساحل خلیج فارس بهاضافهی سواحل زیادی از دریای عمّان، متعلّق به این ملّت است؛ باید حضور داشته باشد، باید رزمایش کند، باید اظهار قدرت بکند. ما ملّتی هستیم با تاریخ، قدرتمند...» (۱۳۹۵/۰۲/۱۳)اگر چه تاریخ این منطقه، روزهایی از تهاجم، تجاوز و بمبارانهای دشمنان را نیز تجربه کرده است، اما همانگونه که رهبر انقلاب خاطرنشان میکنند: «یک روزی بود که کشتیهای نفتی و غیرنفتی ما را در خلیج فارس میزدند؛ یک روزی بود که پایانهی نفتی خارک را بمباران میکردند... امروز جرأت نمیکنند به جمهوری اسلامی نزدیک شوند.» (۱۳۹۱/۰۵/۰۳)اقتدار امروز جمهوری اسلامی، نه حاصل نمایشهای نظامی که محصول ایمان و حضور جوانان انقلابی و نیروهای مؤمن در صحنه است. آنجا که معظمله با اشاره به نقش حیاتی نیروهای انقلابی و سپاه پاسداران میفرمایند: «حضور جوانهای انقلابی و سپاه پاسداران و نیروی دریایی و تشکیل این نیرو و ورود در عرصه، موجب شد که دریا برای خود آنها ناامن شد... فهمیدند جمهوری اسلامی آن موجودی نیست که بتوانند با سرنوشت او هرجور میخواهند بازی کنند.» (۱۳۹۴/۰۷/۱۵)
آمریکا چهکاره است که درباره مسائل خلیج فارس اظهار نظر کند
این نگاه عمیق، فراتر از مرزهای دفاعی، به سطحی از حکمت سیاسی و منطقهای میرسد که در آن امنیت خلیج فارس بهمثابه منافع مشترک ملتهای منطقه تعریف میشود. حضرت آیتالله خامنهای در تاریخ ۱۳۹۴/۰۲/۲۶ هشدار میدهند: «امنیت منطقهی خلیج فارس منفعت مشترک کشورهای خلیج فارس است... آن کسانی که باید این امنیت را حفظ کنند، کسانی هستند که خلیج فارس مال آنها است، متعلق به آنها است، خانهی آنها است؛ آمریکا چهکاره است که بیاید اینجا دربارهی مسائل خلیج فارس اظهار نظر بکند؟»بر همین اساس است که رهبر انقلاب، طراحی دشمن برای محدود کردن حضور ایران در خلیج فارس را به سخره میگیرند و میفرمایند: «مینشینند طراحی میکنند که ایران باید در خلیجفارس رزمایش نظامی نداشته باشد؛ چه غلطهای عجیبغریبی! او از آن طرف دنیا میآید اینجا رزمایش راه میاندازد؛ شما اینجا چهکار میکنید؟ خب بروید در همان خلیج خوکها!» (۱۳۹۵/۰۲/۱۳)در نگاه رهبر انقلاب، عنصر تهدیدکننده در خلیج فارس نه ایران، بلکه حضور بیگانگان، بهویژه آمریکا است. ایشان با صراحت در سال ۱۳۸۸ هشدار میدهند: «عنصری که این حرکت درست و معقول را تهدید میکند، حضور بیگانه و به طور ویژه حضور آمریکا در منطقه است.» (۱۳۸۸/۱۱/۳۰)این سخنان، نه صرفاً واکنشی به یک توهین سیاسی، بلکه تبیین یک راهبرد کلان در حفظ هویت، عزت و منافع ملی است. خلیج فارس، بخشی جداییناپذیر از فرهنگ، تاریخ و جغرافیای ایران اسلامی است؛ نام آن در اسناد تاریخی جهان، از قرون باستان تا امروز، «Persian Gulf» ثبت شده و هیچ عملیات رسانهای یا لابیگری سیاسی نمیتواند این واقعیت ریشهدار را تغییر دهد.