دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۸
کد مطلب : 6063
جالب است ۰
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه اهمیت به جان مردم شاخص توسعه حکومت است، گفت: سهم سلامت از تولید ناخالص ملی باید ۷.۵ درصد باشد؛ در حالی که ۳.۸ درصد است و به معنی آن است که کیفیت درمان پایین می‌آید.
لزوم افزایش سهم سلامت از تولید ناخالص ملی
به گزارش کارآفرينان نيوز محمد رضا ظفرقندی روز دوشنبه در گشایش چهل و ششمین کنگره جامعه جراحان ایران که در مرکز همایش‌های رازی برگزار شد، افزود: ضرورت دارد سهم سلامت از تولید ناخالص ملی افزایش یابد تا با حفظ نیروی کادر درمان، بتوانیم سواد سلامت مردم را با سرمایه گذاری نیز ارتقا دهیم.
وی با بیان اینکه اکنون سهم سلامت از تولید ناخالص ملی پایین است، تصریح کرد: برای تقویت سیستم بهداشت و درمان علاوه بر افزایش سهم سلامت از تولید ناخالص ملی، باید در کشور صلح و آرامش برقرار شود.
ظفرقندی تصریح کرد: اگر می‌خواهیم نیروی انسانی سالمی داشته باشیم باید در مدارس، دانشگاه ها و مراکز تحقیقات فضای رشد و کار ایجاد شود زیرا هیچ پیشرفتی بدون توجه به علم و معلم میسر نمی شود و باید سیستم های آموزشی تغییر یابد و آموزش گچ و تخته نیست بلکه در اخلاق، رفتار و عمل باید نهادینه گردد.
وزیر بهداشت با تاکید بر اهمیت احترام و تمکین قانون، گفت: برای توسعه سلامت لازم است پاسخگویی در برابر مسئولیت امری بدیهی باشد، مسئولیت بدون برنامه ریزی، باعث عدم توسعه می‌شود و لازم است پیش نیازهای توسعه پایدار را فراهم کنیم تا شاخص‌هایی مانند دستیابی به سلامت برابر و رفاه، پایین دادن به فقر، آب و هوای پاک، آموزش باکیفیت، برابری جنسیتی، پایان دادن به سوءتغذیه، جوامع فراگیر و صلح آمیز با نهادهای پاسخگو و عادلانه ایجاد شود.
ضرر آلودگی هوا حدود ۱۲ میلیارد دلار در ایران است
ظفرقندی با بیان اینکه سالانه ۵۰ هزار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در کشور رخ می‌دهد، گفت: ضرر آلودگی هوا حدود ۱۲ میلیارد دلار در ایران است که لازم است سیاست‌های اساسی در زمینه اتخاذ شود.
وزیر بهداشت با اشاره بهایثار و فداکاری‌های جراحان در برهه‌های مختلف افزود: بزرگان امروز جراحی در دوران جنگ با علم دانش، ایثار و فداکاری بحران را مدیریت کردند و در بحران های مختلف نظیر کرونا و اکنون در حادثه بندر شهید رجایی در حوزه پزشکی کار بزرگی انجام شد و این در حالی است که بسیاری از افتخارات پزشکی سر به مهر می‌مانند.
حوزه سلامت فقط درمان نیست
ظفرقندی گفت: محور توسعه انسان سالم است و حوزه سلامت فقط درمان نیست بلکه بهداشت و مهم ترین‌ آن ارتقای سواد سلامت است. به عنوان مثال ۵۰درصد بیماران دیابتی از بیماری خود خبر ندارند یا سرطان سینه در زنان شایع است و با ارتقای سطح سواد سلامت جامعه، اگر بیماری‌ها به موقع تشخیص و درمان شوند در حقیقت کمک به خانواده شده است.
دستور به بیمه‌ها برای پوشش افزایش قیمت دارو
وزیر بهداشت در حاشیه چهل و ششمین کنگره جامعه جراحان ایران در جمع خبرنگاران گفت: بر اساس برنامه قانون برنامه هفتم پیشرفت، قیمت دارو بر اساس دستورالعمل وزارتخانه اعلام شد و بیمه‌ها باید مابه‌التفاوت افزایش دارو را پوشش دهند تا بیمار دغدغه و نگرانی در این زمینه نداشته باشد. به بیمه‌ها دستور داده شده است تا بر اساس اعلام سازمان و غذا، هزینه‌های افزایش قیمت دارو را بپردازند. به عنوان مثال آمپولی که پنج هزار تومان شدهاست، کارخانه آن را به سه هزار تومان تولید نمی کند.
ظفرقندی افزود: بسیاری از کشورهای همسایه برای درمان به ایران مراجعه می‌کنند و انواع و اقسام جراحی‌های پیشرفته به حد زیاد در کشور انجام می‌شود و از حوزه خلیج فارس بیشترین مراجعه کننده را داریم.
وزیر بهداشت بر اهمیت احترام و تکریم به پزشکان تاکید کرد و گفت: باید مشکلات آنها بررسی و چالش‌ها شناسایی شود، جدا شدن همکاران از کاروان جراحی به ضرر جامعه بوده و باید مسائل آنها را در حوزه‌های حمایتی و رفاهی برطرف کنیم.
وی با اشاره به خالی بودن برخی صندلی‌های پزشکی، گفت: برخی از رشته‌ها مانند جراحی قلب و عروق سخت است و به میزان نیاز کشور نیست و باید یک برنامه جامع و آسیب شناسی درست درباره خالی بودن صندلی برخی از رشته های تخصصی پزشکی را طراحی کنیم و به دور از تنگ نظری و حسادت مشکلات را برطرف کنیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: باید جراحی که در مناطق محروم خدمت می‌کند از امکانات برخوردار شود و مورد حمایت قرار گیرد.


انتهای خبر/
http://karafarinannews.ir/vdcg.393rak9zwpr4a.html
نام شما
آدرس ايميل شما