رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر عزم مجلس و دولت برای جبران عقب ماندگی در آموزش و پرورش، گفت: باید برای معلم، دانش آموز و مجموعه آموزش و پروش امکانات لازم را فراهم کنیم و بقیه در این مسیر نقش پشتیبان دارند.
به گزارش کارآفرينان نيوزمحمدباقرقالیباف امروز دوشنبه(۱۵ اردیبهشت ماه) در دیدار وزیر آموزش و پرورش و جمعی از معلمانان نمونه کشور در سخنانی گفت: یکی از رنجهای ما در وزارت آموزش و پرورش تغییر مدیریت است که در ۲۰ سال، شمار وزرای پیشین و سرپرستان این وزارتخانه، نزدیک به ۱۵ تا ۱۶ نفر بوده اند انی وضعیت نشان می دهد که آموزش و پرورش مهم برای ما مهم نبوده که اگر بود این اتفاق رخ نمیداد که البته هر کدام علتهای خودش را دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید تلاش کنیم در عمل موضوعات و مشکلات آموزش و پرورش را بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش حل کنیم، افزود: مجلس و دولت دوره قبل و دولت و مجلس فعلی به این موضوع مهم پی بردند و امروز مصمم هستیم که عقب ماندگی گذشته را جبران کنند.
وی با اشاره به توجهی که در برنامه هفتم توسعه به حوزه آموزش و پرورش شده است، یادآور شد: در مجلس کار جمع سپاری میشود و طرحها و لوایح مهمی که ارائه میشود، بر اساس جمع سپاری است و حتما باید مرکز پژوهشهای مجلس در این باره ارتباطات لازم را با جامعه معلمان در بخشهای مختلف آموزش و پرورش به صورت مداوم برقرار کند تا برای حل مشکلات فکر و ایده ارائه شود.
قالیباف اضافه کرد: معتقدم ساختار آموزش و پرورش بهانه است و در حقیقت باید برای معلم، دانش آموز و آموزش و پروش امکانات لازم را فراهم کنیم و بقیه نقش پشتیبان دارند. از طرفی دانش آموزان ما با مدال طلایی که در رقابت های جهانی کسب می کنند، نشان دادند که این ظرفیت و توانمندی در نوجوانان و جوانان کشور وجود دارد.
رئیس مجلس آموزش و پرورش با بیان اینکه امروز نمی توانیم بگویم که عدالت آموزشی در آموزش و پرورش برقرار است، گفت: در برخی از نقاط کشور امکانات لازم در مدارس وجود ندارد و دوره ابتدایی با امکانات ضعیف برای دانش آموز تمام می شود درحالی که دانش آموز حتی اسم خود را نمیتواند بنویسد. ما باید مصمم باشیم که در این دوره مجلس و دولت این بخشها سروسامان داده شوند. ضرورت اصلاح ساختارها و نظام مدیریتی در آموزش و پرورش تعریف
قالیباف در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه باید بر اساس سند برنامه هفتم توسعه، نظام مدیریتی برای آموزش و پرورش تعریف و ساختارها اصلاح شوند، گفت: حتما در شهریورماه امسال، مجلس از آموزش و پرورش پیگیری خواهد کرد که بر اساس ماده ۱۱۸ برنامه هفتم توسعه، چه اقداماتی برای اصلاح نظام مدیریتی انجام داده است. به عبارتی باید آموزش و پرورش بر کیفیت مدارس و ارتقاء جایگاه معلم متمرکز شده تا عدالت و منزلت معلم، ایمنی و سلامت دانش آموز فراهم شود و این موضوع نیازمند اصلاح مدیریتی در این حوزه است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آموزش و پرورش باید رابطه بین منزل، مدرسه، مسجد، محله و فضای مجازی را به درستی در چرخه جغرافیای ایران پیش ببرد. البته باید مدرسه خوب هم بسازیم و اینکه مدرسه را بسازیم و دانش آموز از این فضای ایجاد شده به دلایل مختلفی استفاده نکند، ظلم است. اما در این راه باید از مشارکت مردم استفاده کنیم و کمک خیرین در این راه و حمایتهای رئیس جمهور جای قدردانی دارد.
قالیباف با تاکید بر اینکه اگر از مشارکت مردم برای بهبود فضاهای آموزشی، کیفیت آموزش، حوزه تریبت و اوقات فراقت بچهها، استفاده نکنیم در حقیقت هیچ کاری انجام نداده ایم، عنوان کرد: باید سیستم اداری را در آموزش و پرورش ارتقاء دهیم و در این راه مجلس مکلف به ارائه راهکارهای عملیاتی است. هر طرحی بدون مشارکت مردم محکوم به شکست است
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه هر طرحی که در مسائل مختلف کشور و حتی امنیت و دفاع مینویسیم و ارائه می دهیم، اگر نقش مردم در آن معلوم نباشد محکوم به شکست است، یادآور شد: نمی توان مردم را برای تربیت فرزندان در نظر نگرفت و باید به بهترین شکلی این موضوع را مورد توجه قرار داد.
قالیباف با اشاره به ماده ۹۱ برنامه هفتم توسعه گفت: بر اساس این ماده آموزشوپرورش بهمثابه یک امر ملی است یعنی همه درمورد آن مسئول هستیم. اگر ایران قوی میخواهیم اساسش اینجاست. باید برای نظام مدیریتی آموزش و پرورش برنامه جامعی تدوین کرده و ساختارها را اصلاح کنیم. چرا که نظام مدیریتی فعلی قابل قبول نیست. لزوم بازنگری کنکور و طراحی درست مسیر ورود دانش آموزان به دانشگاه
وی درباره مشکلاتی که در ورود به دانشگاه و برگزاری کنکور وجود دارد، یادآور شد: کنکور برای همه اعم از دانش آموزان و خانواده ها سبب نگرانی و دغدغه شده است. زمانی بود که صفهای طولانی برای ورود به دانشگاه داشتیم و با محدودیت پذیرش مواجه بودیم، اما امروز با کاهش متقاضیان و صندلیهای خالی دانشگاه مواجه هستیم. به عبارتی باید نوع ورود به دانشگاه را تغییر دهیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در دانشگاههای دولتی که پول بیت المال در آن هزینه میشود، باید جایگاه معلم را در نظر بگیریم. همچنین برای حدود ۱۶ میلیون دانش آموز مسیری را طراحی کنیم که ورود به دانشگاه فقط از مسیر کنکور نباشد. بلکه یک مسیر دیگر طراحی کنیم مشابه کاری که سایر کشورهای جهان هم انجام میدهند.
قالیباف اضافه کرد: دانش آموزان چندبعدی هستند و در این راه حتی دانشگاه هم میتواند برای ورود به دانشگاه مصاحبه انجام دهد و نظام بودجه ریزی را بر اساس آن تدوین کنیم و باید به این سمت حرکت کنیم و همه بایستیم و این کار را انجام دهیم. انتقاد از عملکرد دانشگاه فرهنگیان
قالیباف همچنین با اشاره به مشکلات دانشگاه فرهنگیان عنوان کرد: امروز دانشگاه فرهنگیان برای ما معلمی که بتواند سرکلاس برود تربیت نمی کند. چرا که دانشگاه فرهنگیان مشکلاتی دارد و حداقل ۱۵۰ هزار ظرفیت معلمی برای تربیت معلم عقب هستیم. با بخشی از اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان صحبت کردم و از مشکلاتی سخن گفتند که باید حل و فصل شود. بخاطر تورم بالا، افزایش حقوقها تاثیری در افزایش قدرت خرید مردم ندارد
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تورم کشور یادآور شد: با توجه به تورم، هر چقدر حقوقها را افزایش دهیم، به معنای افزایش قدرت خرید مردم نیست. لذا ما برای معلمان و کارگران باید خدمات را مبنا قرار دهیم، برای مثال پوشش سلامت را برای آنان لحاظ کنیم، مسکن حمایتی را برای آنان در نظر بگیریم و آنان را در اولویت قرار دهیم. البته مخالف افزایش حقوق نیستیم، اما معتقدم افزایش حقوق سبب افزایش قدرت خرید مردم نمیشود.
وی ادامه داد: یکی از کارهای خوب در دوران کرونا انجام شد، بهره گیری از سامانه شاد برای آموزش مجازی دانش آموزان بود. باید مشکلات این بخش هم حل شود. البته رئیس جمهور تاکنون ۲۷ جلسه برای پیگیری مسائل آموزش و پرورش تشکیل داده که بی سابقه است و نشان دهنده اهمیت این حوزه برای مجلس و دولت است.
قالیباف در بخش پایانی سخنان خود به موضوع رتبه بندی معلمان اشاره و خاطرنشان کرد: در رتبه بندی معلمان حتما باید شاخصها و امتیازات افراد و نظام با ثبات تامین اجتماعی برای معلمان و کارگران لحاظ شود و این دو قشر باید مورد توجه ویژه باشند. چرا که سلامت و مسکن دو رکن مهم برای معلمان و کارگران است که باید مورد توجه قرار داده شود.