سه شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۰:۵۳
کد مطلب : 10950
جالب است ۰
رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: بارش‌های امسال حدود ۵ درصد بالاتر از نرمال بلندمدت به ثبت رسیده است و با توجه به اینکه سال آبی گذشته سال بسیار خشک و بدی بود، اتفاق خیلی خاصی را در بارش‌ها شاهد نیستیم.
بارش‌های امسال حدود ۵ درصد بالاتر از نرمال بلندمدت بوده است
به گزارش کارآفرينان نيوز سحر تاج‌بخش مسلمان روز سه‌شنبه در همایش «اثرگذاری بر سامانه‌های بارشی؛ از شایعه تا واقعیت» اظهار داشت: بارش‌های سال آبی جاری در مقایسه با سال گذشته بیش از ۷۰ درصد افزایش داشته است.

معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در ۹ ماهه ابتدایی سال گذشته در اکثر استان‌ها هیچ بارشی به ثبت نرسیده بود و در حقیقت یک وضعیت بسیار وخیم آبی را شاهد بودیم.

وی پیش‌بینی کرد سال آبی جاری با حدود ۵ درصد افزایش بارش نسبت به نرمال بلندمدت به پایان برسد.

تاج‌بخش در ادامه با بیان اینکه مسائل علمی مستند بوده و قابل بررسی است و در مراجع علمی جهان راجع به آنها بحث می‌شود، تاکید کرد: مسائل علمی باید از شایعات و توهمات جدا شود.

وی ادامه داد: به طور مثال موضوع بارورسازی ابرها یک مساله کاملاً علمی است و اینکه یک پژوهشگر آمریکایی بی اسم و رسم ادعای مبنی بر تاثیر انهدام رادارها بر وضعیت جوی ارائه کرده، باید از موضوع پژوهش‌های علمی جدا شود.

وی تاکید کرد: نگاه سازمان هواشناسی به موضوع ابرها نگاهی مثبت است، اما نباید سیستم اجرایی کشور را به سمت و سویی ببریم که اهداف بزرگی همچون تامین آب را بخواهیم با این شیوه‌ها جبران کنیم که در حقیقت هزینه تراشی برای دولت است.

رئیس سازمان هواشناسی اضافه کرد: موضوع بارورسازی ابرها سال‌ها در کشورهایی همچون آمریکا، چین و روسیه مورد پژوهش قرار گرفته و ما نیز باید نتایج آنها، میزان موفقیت آمیز بودن آنها و تاثیر آن روی افزایش بارش‌ها را بررسی کنیم.

انتهای خبر/
http://karafarinannews.ir/vdce7o8z.jh87ni9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما