به گزارش کارآفرينان نيوز ترامپ میگوید اگر تهران با واشنگتن یک توافق هستهای جدید امضا نکند، «بمبارانهایی را خواهد دید که قبلاً هرگز ندیده است»؛ حتی امکان اعمال تعرفههای بیشتر علیه ایران هم وجود دارد.
ایران ایستادگی میکنداما روزنامه هندی ایندیا تایمز طی گزارشی نوشت که ایران به این تهدیدها واکنشی قوی نشان داده است.رهبر معظم ایران، آیتالله علی خامنهای هشدار داد که اگر آمریکا تهدید ترامپ را عملی کند، ایران با «ضربهای سخت» پاسخ خواهد داد. ایران همچنین زرادخانه موشکی خود را آماده کرده است، بهطوریکه بسیاری از موشکها در تاسیسات زیرزمینیای قرار دارند که برای مقاومت در برابر حملات هوایی طراحی شدهاند و آمادهاند مواضع مرتبط با آمریکا را در سراسر جهان هدف قرار دهند.تهدید ترامپ پس از آن صورت گرفت که ایران مذاکرات مستقیم با آمریکا را رد کرد اما گفت که از گفتوگوهای غیرمستقیم از طریق میانجیهایی مانند عمان استقبال میکند. تنشها میان آمریکا و ایران از زمان خروج ترامپ از توافق جامع اقدام مشترک (برجام) در سال ۲۰۱۵، که در دوره اول ریاستجمهوری او رخ داد، به شدت افزایش یافته است.
تاثیر بر هندروزنامه هندی مینویسد، اگر رویکرد «فشار حداکثری» ترامپ علیه ایران ادامه یابد، تجارت، روابط و منافع راهبردی هند با تهران ممکن است تحت تاثیر قرار گیرد.
۱) راهگذر اقتصادی هند–خاورمیانه–اروپا (IMEC): این پروژه به دنبال تهدیدهای ترامپ با چالشهای جدی مواجه شده است. آیمِک با هدف تقویت یکپارچگی اقتصادی میان هند، خاورمیانه و اروپا طراحی شده اما تنشهای آمریکا با ایران میتوانند این ابتکار را مختل، سرمایهگذاری را منحرف کرده و بر نفوذ راهبردی هند تأثیر بگذارند.۲) واردات نفت: هند که زمانی بزرگترین خریدار نفت ایران بود، پس از تحریمهای آمریکا مجبور به یافتن جایگزین شد. ادامه فشار، دهلینو را به منابع پرهزینهتری از عربستان، امارات و آمریکا وابسته نگه میدارد.
۳) چالشهای تجاری: توافقنامه تجاری ترجیحی (PTA) پیشنهادی میان هند و ایران، به دلیل تحریمهایی که معاملات مالی و سرمایهگذاری را محدود میکنند، تهدید شده است. تجارت دوجانبه از ۱۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸–۲۰۱۹ به ۲.۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲–۲۰۲۳ کاهش یافته است.۴) توسعه بندر چابهار: این پروژه اگرچه از نظر فنی از تحریمها معاف است، اما تحریمهای آمریکا بر تأمین مالی آن تأثیر گذاشته و توسعه این پروژه را کُند کرده است. این بندر برای دسترسی هند به آسیای مرکزی و افغانستان، بدون نیاز به عبور از پاکستان، اهمیت بالایی دارد.
۵) رقابت با چین: روابط رو به گسترش چین با ایران، از جمله یک پیمان راهبردی ۲۵ ساله، ممکن است باعث شود هند از پروژهها و دسترسی به منابع کلیدی کنار گذاشته شود.
انتهای خبر/