کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دبیر دبیرخانه حمایت از پژوهش‌های مورد نیاز نظام اسلامی مطرح کرد؛

دبیرخانه حمایت از پژوهش‌های مورد نیاز نظام اسلامی دارای ۲۶ گروه فعال علمی است

4 اسفند 1403 ساعت 14:42

دبیر دبیرخانه حمایت از پژوهش‌های مورد نیاز نظام اسلامی گفت: دبیرخانه به یک معنا به عنوان یکی از بزرگترین پژوهشگاه های غیرمتمرکز قم و دارای ۲۶ گروه فعال علمی در حوزه علوم انسانی و علوم اسلامی است.


به گزارش کارآفرينان نيوز حجت‌الاسلام والمسلمین محسن محمدی دبیر دبیرخانه حمایت از پژوهش‌های مورد نیاز نظام اسلامی امروز (شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳) در نشست خبری که با موضوع تشریح برنامه های سه ساله این دبیرخانه در ساختمان خبرگزاری حوزه در قم برگزار شد، گفت: اهداف دبیرخانه برای پاسخ گوی به مسائل نظام و جامعه اسلامی است که با آن درگیر می باشد. این مسئله از دو جهت نظام اسلامی و جامعه اسلامی قابل توجه است. چون جمهوری اسلامی برآمده از حوزه است. تئوری انقلاب از حوزه شکل گرفته و رهبر انقلاب شخصیت حوزوی بوده و ماهیت انقلاب دینی و اسلامی است، لذا بقاء نظام اسلامی با حوزه است. اگر حوزه حضور فعال در جامعه اسلامی و ادامه انقلاب اسلامی نداشته باشد نظام و جامعه دچار انحراف می شود.
وی با بیان این که حوزه علمیه چه طور می تواند نقش ایفا کند، افزود: این نقش آفرینی از طریق پاسخگویی به نظام مسائل است. تشکیل نظام سیاسی همراه با مسائل متعدد و پاسخ دادن به این مسائل از جنس حوزوی و اسلامی است که نظام را اسلامی می کند و الا نظام تبدیل به سکولار می شود.
دبیر دبیرخانه حمایت از پژوهش‌های مورد نیاز نظام اسلامی اظهار کرد: اگر حوزه بتواند به مسائل نظام اسلامی با رویکرد دینی و اسلامی پاسخ دهد، این یعنی نظام، اسلامی است و الا هیچ فرقی با نظام های دیگر ندارد و با نظام دیگر مواجه هستیم.
وی ادامه داد: در بخش دیگر، جامعه اسلامی با نظام مسائلی مواجه است و این مسائل بدون پاسخ نمی ماند. جامعه و نظام منتظر نمی ماند که مسائل بدون جواب باقی بماند. راهی برای پاسخ به آن پیدا می کند. اگر حوزه با رویکرد دینی و اسلامی به آنها پاسخ دهد، جامعه اسلامی می شود، اما اگر حوزه پاسخ ندهد، رقبا پاسخ می دهند و آنها هستند که هویت جامعه را شکل می دهند، لذا جامعه رویکرد غربی و سکولار پیدا خواهد کرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی با اشاره به فعالیت سه ساله دبیرخانه حمایت از پژوهش های موردنیاز نظام، گفت: دبیرخانه به یک معنا به عنوان یکی از بزرگترین پژوهشگاه های غیرمتمرکز قم و دارای ۲۶ گروه فعال علمی در حوزه علوم انسانی و علوم اسلامی است. در هر گروه علمی مدیر گروه و اعضا قرار دارند. فرایند انتخاب به این صورت است که دبیرخانه مهمترین شخصیت های علمی و تعاملی در آن رشته تخصصی را شناسایی کرده و به شوراهای سیاست گذاری و علمی دبیرخانه معرفی و افراد انتخاب می شوند. مدیران گروه در شورای سیاست گذاری دبیرخانه تأیید و اعضای گروه هم در شورای علمی تایید می شوند.
دبیر دبیرخانه حمایت از پژوهش‌های مورد نیاز نظام اسلامی با اشاره به این که امروز در دبیرخانه ۱۲۰ عضو علمی داریم که فرایند بررسی طرح های پژوهشی را انجام می دهند، افزود: ۵ هزار و ۵۰۰ طرح به دبیرخانه حمایت از پژوهش‌های مورد نیاز نظام اسلامی ارسال شد که ۵۰۰ طرح نهایی شده است. رویکرد دبیرخانه مسئله‌محور و در پاسخ به مسائل نظام است و برای پیشبرد کارها با ۵۰ نهاد علمی در قم تعامل برقرار شده است و ۳۰۰ قرارداد برای پروژه‌ها منعقد و ۲۳۰ کتاب چاپ شده است. ۷ اثر دبیرخانه هم در همایش کتاب سال برگزیده شد که یک رکورد جدید بود.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی با اشاره به اینکه قالب‌های طرح ها متنوع بود افزود: کتاب، سند راهبردی، رمان، مقاله برنامه تلویزیونی از جمله این‌ها بود و به‌صورت کلی در هر قالبی که اهداف طرح محقق شود مورد پذیرش است.
وی افزود: در همین مدت نیز ۶۷۰ جلسه علمی، برگزاری ۱۵۰ جلسه بررسی خروجی و مصوبات گروه ها از سوی شورای علمی دبیرخانه و ۵ جلسه شورای سیاست گذاری با حضور اعضاء شورای عالی تشکیل شده است. این نشان از حجم بالای فعالیت دبیرخانه است.
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گفت: رویکرد دبیرخانه، پاسخگویی به نظام مسائل نظام و جامعه اسلامی است و برای رسیدن به اهداف از تنوع روشی در کارهای خودش استفاده و سعی کرده از همه روشها استفاده کند. قالب های خروجی دبیرخانه به صورت کتاب، رمان، سند و گزارش راهبردی و... است.
دبیر دبیرخانه حمایت از پژوهش‌های مورد نیاز نظام اسلامی گفت: برای رسیدن به اهداف از چند روش استفاده می‌کنیم از جمله تعامل با مراکز مختلف، حمایت از نشر برای کتاب‌های که مسئله‌محور هستند؛ اما دچار محدودیت مالی شدند، گاهی هم تعامل مشارکتی است و حقوق مادی و معنوی و پنجاه‌پنجاه است، برخی از کتاب‌ها نیز سفارشی است و مالکیت اثر برای مرکز علمی حوزه‌های علمیه است.
محمدی بیان داشت: ۶ نفر در دبیرخانه به‌صورت جهادی طرح‌های پژوهشی را دریافت می‌کنند و کارها را انجام می‌دهند. در دبیرخانه یک مدل جدید به جهت مدیریت پژوهشی ارائه شده است.
دبیر دبیرخانه حمایت از پژوهش‌های مورد نیاز نظام اسلامی در پایان اظهار کرد: پژوهش‌های انجام شده باید ناظر به حل یک مسئله باشد به همین جهت دبیرخانه در بررسی آنها کار سختی دارد. کلان پروژه‌ها در راستای حل مسائل نظام و با مشارکت و تقاضای دستگاه ها انجام می شود.


انتهای خبر/


کد مطلب: 5167

آدرس مطلب :
http://karafarinannews.ir//news/5167/دبیرخانه-حمایت-پژوهش-های-مورد-نیاز-نظام-اسلامی-دارای-۲۶-گروه-فعال-علمی

کارآفرینان نیوز
  http://karafarinannews.ir/