تحرکات رئیسجمهور درمورد رفع ناترازی انرژی به جلسات پیگیری تسریع در احداث نیروگاههای برق خورشیدی ختم نشده است و او در اکثر سخنرانیهای خود به اهمیت استفاده از انرژیهای پاک و تجدیدپذیر تاکید کرد، تا این پیام را به جامعه منتقل کند که در دولت وفاق باید گام اساسی و عملیاتی برای رفع ناترازی ها در حوزه انرژی برداشته شود.
به گزارش کارآفرينان نيوز نیروگاه خورشیدی یک سیستم تولید انرژی است که نور خورشید را به برق تبدیل میکند. این فرآیند به وسیله سلولهای فتوولتائیک (PV) انجام میشود که در پنلهای خورشیدی تعبیه شدهاند. نیروگاههای خورشیدی به دلیل توانایی تبدیل انرژی تابشی خورشید به انرژی الکتریکی، به عنوان یکی از مهمترین منابع انرژی تجدیدپذیر شناخته میشوند. پس از تعریف مجملی که از نیروگاههای خورشیدی ارائه کردیم به اصل موضوع بپردازیم.
دولتِ وفاق به سکانداری «مسعود پزشکیان» برنامههای کلان و راهبردی را در دستور کار قرار داد که در همین راستا در گزارشی با عنوان «توسعه اقتصاد دریا محور؛ گام بزرگ دولت وفاق برای گنج پنهان کشور» به تلاشهای قوه مجریه و شخص رئیس جمهور برای توسعه سواحل مکران پرداخته شد اما یکی دیگر از برنامههایی که برای آقای رئیس جمهور و دولتش حائز اهمیت است،حل مشکل کهنه و دیرینه ناترازی انرژی با توسعه نیروگاههای خورشیدی و حرمت به سمت استفاده از انرژی های پاک و تجدید پذیر است.
دولتِ چهاردهم و توسعه نیروگاههای خورشیدی
دولتِ چهاردهم در همان ابتدای کار فِلش کاری خود را به سمت توسعه نیروگاههای خورشیدی زد. ماجرا از آن قرار بود که «محمد رضا عارف» معاون اول رئیسجمهور در مراسم تودیع و معارفه وزیر نیرو با انتقاد از بی توجهی و عدم سرمایهگذاری مناسب در زمینه انرژیهای تجدید پذیر گفت: یکی از اقدامات بسیار مهم در این دوره[دولت چهاردهم]، استفاده از انرژی خورشیدی، انرژی باد و سایر انرژی های تجدید پذیر مانند زمینگرمایی است.
عارف به این نکته هم اشاره کرد که استفاده از انرژیهای تجدید پذیر باید یک بحث ملی باشد اما نگاه بخشی در این حوزه به ما ضربه زده است. اکنون ما باید با تلاش بسیار به سمت استفاده از انرژی خورشیدی، بادی و سایر انرژیهای تجدید پذیر مانند زمین گرمایی برویم، البته تولید و استفاده از انرژیهای کلاسیک را هم رد نمیکنیم و باید با قدرت ادامه بدهیم.
خط اصلی از سوی معاون اول رئیس جمهور داده شد و دولت هم تا به امروز پیگیر موضوع است و جلسات متعددی به ریاست، رئیسجمهور در ساختمان سفید پاستور برگزار شده است. تحرکات به جلسات پیدرپی دولتیها ختم نشد و باز رئیس دولت در اکثر سخنرانیهای خود به اهمیت استفاده از انرژی های خورشیدی تاکید کرد تا این پیام را به جامعه منتقل کند که در دوره وفاق باید توسعه نیروگاههای خورشیدی مورد توجه قرار گیرد.
تاکید پزشکیان بر تسریع روند اجرای نیروگاههای خورشیدی
دوم بهمن ماه جلسه پیگیری تسریع در احداث نیروگاه های برق خورشیدی با حضور رئیسجمهور برگزار شد و پزشکیان در سخنانی با بیان اینکه نکته اصلی و محوری برای ما رسیدن به نصابی از ظرفیت تولید برق است که بتوان با تکیه بر آن دوره پیک مصرف تابستان سال آینده را به شکل مطلوب مدیریت کرد، پیشنهادی را روی میز گذاشت و اظهار کرد: بهترین روش برای پیشبرد اجرای این تصمیم این است که یک کنسرسیوم با محوریت سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق و با مشارکت مجموعههای مالی و بانکی و همه بخشهایی که قصد و انگیزه مشارکت در احداث نیروگاههای بزرگ و کوچک خورشیدی دارند، تشکیل شود.
در هفته جاری پزشکیان دو سخنرانی داشت. نخست شرکت در همایش «روز هوای پاک» بود و از آنجا به میدان فاطمی رفت و در جمع استانداران کشور حضور یافت. هردو برنامه یک فصل مشترک داشت و آن تاکید رئیس جمهور بر استفاده از انرژیهای خورشیدی بود، البته او با یک خبر به سازمان محیط زیست رفت و در جمع مدیران و معاونان این سازمان اعلام کرد: به دنبال تولید ۳۰ تا ۵۰ هزار مگاوات برق خورشیدی تا سال آینده هستیم. مصرف انرژی در کشور ما بی رویه است ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیارد دلار را دود میکنیم و به هوا میفرستیم، در صورتی که اگر این را مدیریت کنیم میتوانیم به زندگی نیروی انسانی برسیم. (متن خبر را اینجا بخوایند)
رئیس دولت وفاق با همین دغدغه، پارک طبیعت پردیسان را ترک و در جمع استانداران در محل وزارت کشور حضور یافت و باز در سخنانی با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم استفاده از انرژیهای فسیلی به حداقل برسد، گفت: باید در ادارات، ورزشگاهها و مدارس از پنلهای خورشیدی استفاده کنیم تا صرفهجویی صورت گیرد، سالانه ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیارد دلار انرژی به هدر میرود.
به اندازهای پرونده نیروگاه خورشیدی برای شخص دوم کشور مهم است که روز جمعه ۲۳ آذر خود او دوباره پای کارآمد و در جلسهای با حضور وزرای کشور، نفت، نیرو و صنعت، معدن و تجارت، معاونان ذیربط و استاندار تهران در جریان آخرین وضعیت تولید و تامین انرژی، مدیریت بهینه ناترازیها و برنامههای مقابله با آلودگی هوا در کلان شهرها قرار گرفت و با اشاره به ریشههای به وجود آمدن ناترازی انرژی تاکید کرد که با آسیبشناسی صورت گرفته، تولید انرژی پاک در دستور کار قرار گرفته و بنده شخصا روند اجرای این برنامه را پیگیری خواهم کرد و از مسئولان اجرای طرح میخواهم که هر جا مانع یا مشکلی پیشروی آن بود، موضوع را به شکل مستقیم با بنده مطرح کنند.
به هرحال، تولید برق از انرژی خورشیدی آلودگی ایجاد نمیکند و نیاز به مصرف سوخت نیز ندارد از این رو دولت بر روی توسعه نیروگاههای خورشیدی تمرکز کرده است. این شاه بیت سخنان رئیسجمهور در دیدارش با اعضای کمیسیون عمران مجلس بود. رئیسجمهور به خوبی واقف است که انرژیهای خورشیدی چه نتایج مطلوبی را برای کشور به ارمغان میآورد. براین اساس ۲۱ آذرماه در جلسه هیأت دولت خبر داد که تا تابستان سال آینده ادارات دولتی مجهز به پنلهای خورشیدی برای تولید برق میشوند.
خوزستان مقصد چهارمین سفر استانی دولت، شرایط مناسبی برای سرمایهگذاری پنلهای خورشیدی دارد
جالب است که بدانید چینیها نیز به «ایرانِ خورشیدی» صحه گذاشتهاند و حتی یک استانِ ما را برای سرمایه گذاری در این حوزه مناسب میدانند.
سفیر چین در ایران که دی ماه سفری به خوزستان داشت در گفتوگویی با ایرنا گفت: خوزستان شرایط مناسبی برای سرمایهگذاری در زمینه پنلهای خورشیدی دارد و بی شک این ظرفیت میتواند در حوزه انرژی، تحولات خوبی را برای این استان ایجاد کند.
نتیجهگیری...
آنچه مشخص است، کشور در حوزه انرژی ناترازی دارد. کسی نمیتواند آن را کتمان کند. باید پذیرفت چون روی زمین برای ما قابل اندازهگیری است که در حوزههای مختلف، گاز، سوخت و انواع و اقسام انرژی یا ناترازی داریم و یا داریم به سمت ناترازی میرویم. اما برای آن باید به فکر راهکار بود. رئیس دولت هم راهکار آن را تجویز کرده و این اقدام حاکی از آن است که دولتمردان در بیرون میدان قرار ندارند، بلکه در وسط میدان به عنوان کارگردان دیده میشوند تا بتوانند گرهای از ناترازیهای موجود بردارند؛ صرفه جویی در مصرف و توسعه نیروگاههای برق خورشیدی میتواند دوای درد ناترازیها باشد. امید میرود با صحنه گردانی شخص رئیسجمهور در دوره وفاق گامهای خوبی برای نیروگاه خورشیدی برداشته شود. خوش بین هستیم.
انتهای خبر/