کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

استقراض ۳۷ میلیارد دلاری عربستان برای جبران کسری بودجه

17 دی 1403 ساعت 20:37

تصمیم عربستان سعودی برای استقراض ۳۷ میلیارد دلاری به منظور جبران کسری بودجه سال جاری نشان از عملکرد ضعیف اقتصاد غیرنفتی عربستان طی ۳-۲ سال اخیر دارد.


به گزارش کارآفرينان نيوز وزارت دارایی عربستان اعلام کرده که برنامه تامین مالی سال جاری ۲۰۲۵ را تصویب کرده است و انتظار دارد تا ۳۷ میلیارد دلار برای پوشش کسری بودجه سال جاری وام بگیرد.این خبر در بیانیه‌ای از سوی وزارت دارایی عربستان سعودی منتشر و در آن اعلام شد که برنامه استقراض سالانه برای سال مالی ۲۰۲۵ را پس از تصویب هیئت مدیره مرکز ملی مدیریت بدهی تصویب کرده است. این برنامه تامین مالی شامل برجسته ترین تحولات مربوط به بدهی عمومی برای سال ۲۰۲۴، ابتکارات مربوط به بازار اوراق قرضه داخلی، علاوه بر برنامه تامین مالی برای سال ۲۰۲۵ و دستورالعمل های آن، ضمن بررسی تقویم صدور برنامه صکوک محلی به ریال سعودی برای سال ۲۰۲۵ است.بر اساس این طرح، نیازهای مالی مورد انتظار برای سال ۲۰۲۵ حدود ۱۳۹ میلیارد ریال سعودی (۳۷ میلیارد دلار) برای پوشش کسری مورد انتظار در بودجه عمومی دولت برای سال جاری خواهد بود.در نوامبر گذشته، وزارت دارایی عربستان کسری بودجه سال ۲۰۲۵ را حدود ۱۰۱ میلیارد ریال سعودی (۲۶.۹ میلیارد دلار) و پرداخت اصل بدهی در طول سال ۲۰۲۵ را بالغ بر ۳۸ میلیارد ریال (۱۰.۱ میلیارد دلار) برآورد کرده بود.
در طول سال ۲۰۲۵، عربستان سعودی قصد دارد با انتشار اوراق قرضه دولتی با قیمت منصفانه، به تنوع کانال‌های مالی محلی و بین‌المللی برای پوشش نیازهای مالی ادامه دهد.در نوامبر گذشته، وزارت دارایی عربستان سعودی پیش بینی کرد که کل مخارج این کشور در سال ۲۰۲۵ حدود ۱.۲۸۵ تریلیون ریال (۳۴۲.۷ میلیارد دلار) باشد که از ۱.۳۴۵ تریلیون ریال (۳۵۸.۷ میلیارد دلار) در سال ۲۰۲۴ کمتر است.در حالی که کل درآمدهای عربستان سعودی در سال ۲۰۲۵ به حدود ۱.۱۸۴ تریلیون ریال (۳۱۵.۷۳ میلیارد دلار) خواهد رسید در حالی که در سال ۲۰۲۴ این رقم ۱.۲۳۰ تریلیون ریال (۳۲۸ میلیارد دلار) بود.در حالی که وزارت دارایی عربستان سعودی پیش بینی کسری ۱۰۱ میلیارد ریال (۲۶.۹ میلیارد دلار) را برای سال جاری ۲۰۲۵ پیش بینی کرده در سال گذشته این پیش بینی در حدود ۱۱۵ میلیارد ریال (۳۰.۶۶ میلیارد دلار) بوده است.
به گزارش بلومبرگ،‌ عربستان سعودی با پرمخاطره‌ترین دوره تحول اقتصادی خود به منظور گرایش به اقتصاد غیرنفتی مواجه است و بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول این کشور برای جبران کسری بودجه خود نیاز به نفت ۱۰۰ دلاری دارد. با توجه به کسری بودجه برای ششمین فصل متوالی، عربستان سعودی به بزرگترین منتشرکننده اوراق بدهی بین‌المللی در بازارهای نوظهور تبدیل شده است. این در حالی است که تصمیم این کشور برای کاهش تولید نفت در کنار اعضای دیگر اوپک‌پلاس در سال ۲۰۲۳ در افزایش درآمدهای صادراتی ناکام مانده است. درآمدهای نفتی این کشور حاشیه خلیج فارس نسبت به سال ۲۰۲۲ و زمانی که نفت برنت به دلیل جنگ روسیه و اوکراین بشکه‌ای حدود ۱۰۰ دلار معامله می‌شد، تقریبا یک سوم کاهش یافته است. این موضوع بر ثبات کلی اقتصادی عربستان تأثیر گذاشته به خصوص محمد بن سلمان، ولی‌عهد سعودی همچنان برای پروژه‌های عظیمش که شامل همه چیز از شهر جدید نئوم گرفته تا استراحتگاه‌های توریستی، لیگ‌های فوتبال و سرمایه‌گذاری‌های هوش مصنوعی می‌شود، هزینه می‌کند. اما همین مسائل اقتصادی ترمز شاهزاده سعودی را برای تحقق همه برنامه‌های توسعه مربوط چشم انداز ۲۰۳۰ تاحدودی کشیده است.

انتهای خبر/


کد مطلب: 4551

آدرس مطلب :
http://karafarinannews.ir//news/4551/استقراض-۳۷-میلیارد-دلاری-عربستان-جبران-کسری-بودجه

کارآفرینان نیوز
  http://karafarinannews.ir/