به گزارش کارآفرينان نيوز در روزهای اول ماه مبارک رجب هستیم به همین بهانه کلامی از آیت الله صافی گلپایگانی برایتان آوردهایم. « مومنین این فرصت مبارک را برای تجدید عهد با خدا و توبه و انابه غنیمت شمارند و با توسل و تمسک به ذیل عنایات حضرات معصومین مخصوصا حضرت بقیة ا... ارواحنا فداه، در شرایط کنونی برای اعلاء کلمه اسلام و قضای حوائج همه مسلمانان و رفع مشکلات، نصرت اهل ایمان و... دعا کنند.» پس فرصت توبه و دعا در این شبها را از دست ندهید.
آمارهایی از مشارکت اقتصادی زنان
«۹۰۰ هزار بانوی تهرانی شاغل هستند. همچنین از مجموع ۲۷۶ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی در استان تهران بیش از ۵۰ درصد یعنی معادل ۱۴۸ میلیارد تومان آن به اشتغال بانوان اختصاص یافته و به بانکهای عامل معرفی شده است.» این گفته بهزاد سام دلیری سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران است. با این آمار تهران دومین استان کشور است که بیشترین بانوی شاغل را دارد. همچنین بر طبق آمار در سالهای اخیر زنان بیش از ۸۰ درصد تسهیلات پرداختی، صدور مجوز و ایجاد اشتغال در حوزه مشاغل خانگی را به خود اختصاص دادهاند.
با توجه به دادههای مرکز آمار نرخ بیکاری زنان در سال جاری ۸/۱ درصد ثبت شده است. این رقم از ۴ واحد درصد کاهش نسبت به بهار امسال و ۴/۷ واحد درصد کاهش در مقایسه با تابستان سال گذشته، حکایت میکند. از مقایسه این آمارها مشخص میشود که بیکاری زنان در پایتخت کاهش چشمگیری داشته است.حالا که بحث مشارکت اقتصادی بانوان است، آماری از سهم زنان شاغل در کل کشور را به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد بگوییم. سهم زنان از جمعیت شاغل کشور حدود ۲۰ درصد است در صورتی که زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند.
کارآفرینی زنجیرهوار
حالا که بحث نقش اقتصادی بانوان داغ است، از کارآفرینی دو بانو در آذربایجان غربی بخوانیم که بعد از گذشت چندین سال توانستند روزی رسان دهها زن در کنار خودشان باشند و کارآفرینی را زنجیروار گسترش بدهند. اولین بانوی کارآفرین فاطمه تنهایی حدود ۲۰ سال است که عروسک و لباس سنتی میبافد و ۱۰ سالی میشود که به بانوان سرپرست و بدسرپرست آموزش میدهد و دست آنها را میگیرد و در کارگاه خودش مشغولشان میکند.بانوی کارآفرین بعدی در دل همان آذربایجان غربی نازیلا رستمی است که یک واحد صنفی خیاطی دارد و به دهها نفر آموزش میدهد و آنها را روانه بازارکار میکند. حتی برخی از آنها هم توانسته خودشان کارگاه جمع و جوری تاسیس کنند و کار کوچکشان را کم کم وسعت بدهند و حتی هنرجو هم تربیت کنند. و اینگونه زنجیره کارآفرینی بین بانوان پیوسته رد و بدل میشود.
۱۲۷ زن به آغوش خانواده بازگشتند
چند ماهی از محرم گذشته است اما محرم شهر میدان آزادی را فراموش نکردیم. همان که خیلی از خیرین در آن جمع شده بودند تا به هموطنان گرفتار کمک کنند. حالا در هفته گذشته بخش زیادی از آن پول صرف آزادی زنان و مادرانی شده است که جرائم غیرعمد داشتند. به گفته سیدمحمد نقیب مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران؛ در ماه محرم در خیمه یاری، تصمیم بر این شد که ۱۲۷ بانوی زندانی جرایم غیرعمد آزاد شوند که این اقدام با همکاری ستاد دیه و خیران انجام شد. اکنون نیز خیران در ۲۲ منطقه شهر تهران حضور دارند و قرار است ۲۰۰ بانوی زندانی آزاد شوند.
پاتوق دخترانه جدید افتتاح شد
حتما شمای خانم تابه حال به شهربانو رفتهاید و از فضای زنانه آنجا استفاده کردهاید. ولی حالا بیاید برایتان از شهردخت بگوییم. شهردخت از زیرساختهای جدید مدیریت شهری است و تا به الان تعدادی شهردخت تاسیس شده است. در این مراکز دختران جوان و نوجوان با فناوری و نوآوریهای جدید آشنا میشوند. علاوه بر این یک پاتوق دخترانه است که به راحتی میتوانید حتی بدون حجاب از فضای ورزشی، کافه و... استفاده کند. تا به حال این مراکز در مناطق ۲، ۳، ۵، ۶، ۸، ۱۹ و ۲۰ افتتاح شده است. اما به تازگی در این هفته یک شهردخت دیگر در منطقه ۱۴ تهران افتتاح شده است.
اولین داوران زن
چند روز گذشته بازی دوستانهای بین مسابقه ستارگان ۹۸ و پیشکسوتان استقلال و پرسپولیس برگزار شد. نکته جالب توجه این بازی این بود که برای نخستین بار ۲ داور زن حضور داشتند.
دیدارهای معاونت
در این هفته معاونت زنان دیدارهایی داشت از جمله دیدار با خانواده شهدای ارمنی. در نشستهایی هم که داشت به نکات مهمی از جمله اهمیت نگاه مادرانه در تربیت سرمایه اجتماعی و اینکه در تمام تصمیمگیریهای مدیریتی باید تمام زنان ایران را در نظر گرفت، اشاره کرد.
همچنین در این هفته دومین جلسه کارگروه راهبری تدوین آییننامه ساماندهی مراکز مشاوره ازدواج وخانواده برگزار شد که در پایان جلسه، اعضای کارگروه بر تدوین یک آییننامه چابک و مبتنی بر فرآیند حل مسئله، رصد، پایش، ارزیابی و ارزشیابی اقدامات تاکید کردند. هدف این آییننامه یکپارچهسازی اقدامات و تحقق سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه با محوریت تحکیم خانواده و تکالیف مقرر در بند (الف) ماده ۸۰ قانون برنامه هفتم است.پایان پیام/
انتهای خبر/