وی با اشاره به میزان بیسواد در استان تهران، افزود: بیشترین مشکل مربوط به اطراف تهران و شهرستانهای این استان است و در آن مناطق اتباع بسیار زیادی زندگی میکنند.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: مناطقی مانند فشافویه، اسلامشهر یا شهریار که هم اتباع در آنجا زیاد است و هم مهاجر پذیر هستند، با بیشترین معضل بیسوادی مواجه است.
جمشیدی خاطرنشان کرد: شهر تهران وضعیتی متفاوت از شهرستانهای استان تهران دارد اما شهرستانهای استان تهران هم جزء مناطقی است که نیازمند دقت و طراحی برنامه ویژه برای سوادآموزی دارد.
وی درباره محاسبه آمار بیسوادی اتباع با شهروندان ایرانی توضیح داد:
در سرشماری سال ۱۳۹۵ مرکز آمار اعلام کرد که در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ ساله، ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر ایرانی خالص بیسواد هستند و ۴۰۰ هزار نفر هم اتباع بیسواد داریم.
سوادآموزی اتباع خارجی
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه اتباع به دو گروه رسمی و غیر رسمی تقسیم میشوند، یادآور شد: سازمان نهضت سوادآموزی هر دو گروه را تحت پوشش قرار داده است.
جمشیدی درباره شیوه فعالیت آموزشدهندهها توضیح داد: کلاسهای اتباع خارجی جدای از ایرانیان برگزار میشود و در برخی موارد نیز کلاسهای اتباع با مشارکت نهادهای بینالمللی یا کمککنندههای وزارت کشور برگزار میشود.
تدوین برنامههای شتاب دهنده سوادآموزی
وی درباره تعداد کلاسهای سوادآموزان ایرانی گفت: جمعیت ۳۱۰ هزار نفری که داریم با میانگین حد نصاب ۱۲ نفر کلاسها تشکیل میشود.
سازمان نهضت سوادآموزی هم برای استانهایی که با محرومیت بیشتری مواجه هستند، برنامه شتابدهنده ویژه طراحی کرده است
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی درباره اقدامات صورت گرفته در مناطقی که بیسواد در آنها زیاد است، افزود: دولت برای مناطقی مثل سیستان و بلوچستان برنامه ویژه طراحی کرده که در راستای قانون توسعه متوازن موضوع سواد گنجانده شده است.
جمشیدی یادآورشد: سازمان نهضت سوادآموزی هم برای استانهایی که با محرومیت بیشتری مواجه هستند، برنامه شتابدهنده ویژه طراحی کرده که در استانها با هماهنگی و همکاری سازمان نهضت سوادآموزی و استانداری در قالب جلسه شورای پشتیبانی سواد استان تهیه شده است.
وی اضافه کرد: همچنین در قالب طرح آذر (طرح سوادآموزی عشایر) در استانهایی مانند چهارمحال بختیاری اعتبارات ویژه تدارک دیدند.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی تصریح کرد: هنوز برای آموزش در شهرستانهای استان تهران برنامه شتاب بخشی طراحی نشده است اما بیشک این مهم باید جزو برنامههای سازمان نهضت سوادآموزی قرار گیرد.
بازماندگان از تحصیل در سبد سوادآموزی قرار میگیرند
جمشیدی درباره تحت پوشش قرار گرفتن افراد ترک تحصیل کرده با اشاره به اجرای طرح شهید محمودوند گفت: بازماندگان از تحصیل و ترک تحصیلکنندگان تا زمانی که در گروه سنی زیر ۱۰ سال باشند، از طریق معاونت آموزش ابتدایی دنبال میشود تا دانشآموزان بازمانده به چرخه تحصیل بازگردانند.
وی افزود: اگر فردی به هر دلیلی نتواند یا نخواهد به چرخه تحصیل بازگردد، در سبد سوادآموزی قرار میگیرد و در قالب شرایط فعلی آموزش میبیند. ویژگی آموزش بزرگسالان این است که بستر را فراهم میکند که فرد با محتوای خاص و زمان خاص مد نظر فرد کلاس برگزار شود.
براساس اعلام سازمان نهضت سوادآموزی میزان باسوادی در جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال کشور حدود ۹۷ درصد است و در مجموع ۱۱ میلیون نفر در این ۴۵ سال آموزش داده شدند و برای آنها مدرک صادر شده است.