رئیس قوه قضائیه به مناسبت روز دانشجو در جمع دانشجویان حضور یافت و به سوالات آنها پاسخ داد.
به گزارش کارآفرينان نيوز به مناسبت روز دانشجو مراسم سخنرانی حجتالاسلام محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه در حضور دانشجویان دانشگاه علوم و تحقیقات تهران آغاز شد.
دانشجویانی از رشتههای تحصیلی متفاوت و از شهرهای مختلف در این جمع حضور دارند.
این دوازدهمین دیدار رئیس قوه قضائیه در دوره تحول و تعالی با دانشجویان دانشگاههای کشور است.
در ابتدای این مراسم محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سخنرانی کرد.
در ادامه نشست، جواد برزگر قائم مقام دبیر کل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی خطاب به رئیس قوه قضائیه گفت: وضعیت معیشت قضات شریف دستگاه قضائی نامطلوب است. چه تدبیری برای آن اندیشیدهاید؟
دانشجویان که ایستاده و همراه با دست زدن رئیس قوه قضائیه را برای سخنرانی همراهی کردند، با آغاز سخنرانی محسنی اژهای بلند فریاد زدند: وعده صادق ۳.
یک دانشجوی دختر از رئیس قوه قضائیه درخواست کرد که معاونت زنان به ساختار قوه قضائیه اضافه شود و فضای مکانهای مرتبط با دادگستری، مناسب حضور مادر و فرزند باشد.
یکی دیگر از دانشجویان از رئیس قوه قضائیه پرسید که احیای کارخانههای ورشکسته به کجا رسید؟ تعریف شما از وفاق چیست؟
دانشجویی دیگر خطاب به رئیس قوه قضائیه گفت: اگرچه شفافیت رسانهها مهم است ولی ضروری است فضای رسانهای، زمینه صدور آرای ناعادلانه نشود.
در ادامه اژهای گفت: خدا را سپاسگزارم که به مناسبت روز دانشجو در جمع دانشجویان عزیز و اساتید حضور دارم. یاد همه شهدا خصوصاً شهدای دانشجو را گرامی میداریم برای همه آنها علو درجات را از خداوند خواستاریم.
وی افزود: ان شاالله توجه مان در رشد فردی و همگانی مؤثر باشد. از فرمایشات دانشجویان استفاده کردیم و شنیدن این حرفها و عمل به آنها در حد ممکن بسیار برای من مغتنم است.
وی ادامه داد: از خدا میخواهیم در این دنیا و آخرت به ما حسنه بدهد، کار معلمین کار انبیاست، دانشگاه جای تعلیم است حوزه و دانشگاه امروز برای ادامه راه انبیا وظیفه سنگینی را به دوش دارد، پیشرفت از دانشگاه شروع میشود، بدون علم و آگاهی امکان پیشرفت وجود ندارد.
وی افزود: علم توأم با تزکیه است. خداوند رحمان ما را توصیه میکند به تعلیم علم و تزکیه این دو بال اگر باهم نباشد به مقصد نمیرسیم. مأخذ علم ما باید کجا باشد؟ آیا فقط علم را از علوم تجربی باید گرفت؟ شخصی که امروز هزاران کودک را میکشد او نیز مدعی علم و تمدن است، اما یا علم را از جای درس یاد نگرفته یا تزکیه ندارد.
وی افزود: چند نفر از فارغ تحصیلان دانشگاه مدیران جامعه خواهند بود؟ آیا از عملکرد آنها راضی هستید؟ فردا شما جای این مدیران خواهید بود، بله هر نهادی ممکن است مشکلات و نواقصی داشته باشد و ارتقا پیدا کند. امروز شما در بین دانشگاههای دنیا رتبه چندم را دارید؟ امروز شما سرافرازید، با همه مشکلات امروز سربلند هستید چرا که رتبه بسیار خوبی دارید.
رئیس قوه قضائیه گفت: به دلیل برخی از اشکالات، نکات مثبت و ارزشها را نادیده نگیریم.
وی افزود: امروز باید در مسیر تکامل قدم برداریم و ظرفیت انسانی را به کمال برسانیم، تمام تلاش شیطان و شیطان صفتان در این است که هویت انسانی، ملی و دینی مان را بگیرند.
وی گفت: این جنایتهایی که در غزه انجام میشود هیچ درندهای حاضر به انجام چنین کاری نیست، متأسفانه هستند افرادی که نسبت به این مسائل بی تفاوت اند. جمهوری اسلامی با وجود ٨ سال حمله همه جانبه از غرب و شرق آن زمان یک وجب از خاک کشور خودش را از دست نداد. تلاش شأن این است که ما را برده خود کنند. مگر نبود در مقطعی که برای ما نقشهایمان را تعیین میکردند.
اژهای گفت: قطعاً در قوه قضائیه نیز اشکالات و انتقاداتی است و تلاش میکنیم تا رفعشان کنیم. بله ما نیز معیشت قضات را قبول داریم. از روزی که آمدهام تمام تلاشم این است که قوانینی که نیازمند اصلاح است را درست کنیم. از هر کس ملتزم تر به قانون باید خود قوه قضائیه باشد همچنین برخی از مسائل را نیز حتی پس از قطعی شدن حکم امکان اعلام آن را نداریم.
وی با اشاره به حوادث سال ۱۴۰۱ گفت: در سال ۱۴۰۱ اقداماتی صورت گرفت ممکن است خطاهایی هم در این خصوص وجود داشته باشد. نزدیک به ۹۰ هزار پرونده یا مختومه شد و یا روند آن کوتاه شد، دو دستگاه اعتراض کردند که برخی از این افراد جز داعش و منافقین بودند دو لیست به ما دادند که در مجموع ۱۵۰ نفر شدند و ما بررسی کردیم برخی از اینها اصلاً آزاد نشده بودند یک نفر از این افراد اتهام به نفاق داشت که محکومیت خود را گذرانده بود و یک ماه از محکومیتش باقی مانده بود و خودش و خانواده اش تعهد داده بودند.