به گزارش کارآفرينان نيوز هرازچندگاهی رسانههای مختلف گزارشهایی حاکی از وضعیت نامناسب مهاجرین در کشورهای دنیا از جمله کشورهای مهاجرپذیر اروپایی منتشر میکنند.بهعنوانمثال یکی از پناهجویان ترکیه که در کمپی در ازمیر به سر میبرد، در خصوص وضعیت معیشتی خود عنوان کرد که در یک سوله بدون دسترسی به امکانات بهداشتی و گرمایشی در یک فضای محدود محبوس است و باوجوداینکه بسیاری از افراد در سوله مریض هستند، امکانات پزشکی وجود ندارد. بعد از پنجروز او و تعدادی از دوستان عراقی، افغان و سوری را به زندانی در ازمیر منتقل کردند.در نمونه دیگر یکی از پناهنجویانی که در کمپی نزدیک به شهر مانهایم آلمان زندگی میکند و میگوید: «شرایط بهداشتی و رفاهی این کمپ بسیار بد است.» البته اینها فقط نمونهای از وضعیت بهداشتی، سلامتی، رفاه و معیشت برخی از پناهجویان است که در کشورهای اروپایی نگهداری میشوند. این پناهجویان از وضعیت بد خدمات شکایت دارند. آنها مدعیاند که تعداد محدودی دکتر در این مراکز وجود دارد و افراد مبتلا با بیماریهای واگیردار و ویروسی مانند هپاتیت B با دیگران در یک اتاق نگهداری میشوند!
ایران یکی از مهاجرپذیرترین کشورها در منطقه
این روزها موضوع اتباع غیرقانونی و پناهجویان به یکی از معضلات کشورهای مهاجرپذیر تبدیل شده است. ایران یکی از مهاجرپذیرترین کشورها در جهان است. بیشترین اتباع در ایران به مهاجرت افغانها اختصاص دارد؛ البته مهاجرت افغانها به ایران موضوع جدیدی نیست و سالیان سال است که اتفاق میافتد؛ اما در ۳ سال گذشته سیر مهاجرت غیرقانونی بهصورت سیلآسایی افزایش پیدا کرده است.
سالانه ۵۰۰ دلار هزینه سلامتی اتباع غیرقانونی در ایران
در این راستا چندماهی است که دولت ایران بهصورت جدی موضوع رسیدگی به وضعیت اتباع غیرمجاز را در دستور کار قرار داده است؛ زیرا بسیاری از افراد بر این باور هستند که باتوجهبه محدودیت منابعی که در ایران وجود دارد، این اتباع مشکلات اقتصادی، اجتماعی، و حتی امنیتی را به کشور تحمیل خواهند کرد.یکی از هزینههایی که اتباع غیرمجاز به کشور وارد میکنند در زمینه بهداشت و درمان است؛ برای بررسی وضعیت بهداشتی اتباع در ایران و چگونگی برخورداری اتباع غیرقانونی از امکانات بهداشتی و درمانی به سراغ قباد مرادی رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت رفتهایم. وی درباره هزینه خدمات بهداشتی و درمانی برای شهروندان ایران و همچنین اتباع مستقر در ایران میگوید: سرانه هزینههای سلامت برای هر ایرانی سالیانه ۲۵ میلیون تومان «حدود ۴۰۰ الی ۶۰۰ دلار» تخمین زده میشود؛ همچنین سرانه هزینههای بهداشتی و درمانی موردنیاز اتباع نیز در همین حدود یعنی ۵۰۰ دلار است.
اکثر اتباع از خدمات بیمارستانهای دولتی استفاده میکنند
مرادی در خصوص اینکه آیا فقط اتباع قانونی در کشور از خدمات درمانی استفاده میکنند یا اتباع غیرقانونی نیز از آنها بهرهمند هستند، میگوید: باتوجهبه ارزشهای دینی، اخلاقی، انسانی و پزشکی و با توجه به فلسفه بهداشت و سلامت، خدمات بدون توجه به ملیت، جنسیت و سایر موارد به طور یکسان به همه گروههای انسانی در جمهوری اسلامی ایران ارائه میشود و در زمان ارائه خدمات اطلاعاتی در خصوص مجاز و غیرمجاز بودن ثبت نمیشود.رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت در ادامه توضیح میدهد: اتباع حاضر در ایران، محدودیتی در دریافت خدمات سلامت در بخش بهداشت مانند واکسیناسیون و خدمات بیماریهای واگیر ندارند. باتوجهبه هزینههای پایین خدمات، اغلب موارد به بیمارستانهای دولتی مراجعه میکنند.مرادی در ادامه درباره کمکهای سازمانهای بینالمللی دراینخصوص میگوید: مبالغی از سوی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان جهت ارائه خدمات به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پرداخت میشود اما این مبلغ در مقابل هزینه سرانه سلامت بسیار ناچیز است.
کمکهای بینالمللی برای اتباع صفر است
صبح امروز وزیر کشور با تأکید بر اینکه ما مهاجر ستیز نیستیم و قرنهای متمادی با همسایگان همزیستی داشتهایم، عنوان کرد: ایران در حالی میزبان میلیونها نفر از مهاجران است که کمکهای بینالمللی در این بخش نزدیک به صفر است. پایان پیام/
انتهای خبر/