به گزارش کارآفرينان نيوز از وزارت جهاد کشاورزی، «سعداله منصوری» سطح زیر کشت کلزا در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ را ۱۵۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: از این سطح ۲۸۰ هزار تن کلزا تولید شد که نسبت به سال قبل آن ۹۵ درصد رشد نشان میدهد.
مجری طرح دانههای روغنی وزارت جهادکشاورزی اظهار داشت: در سال زراعی گذشته از ۱۵۰ هزار هکتار سطح کشت کلزا حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار هکتار در اراضی دیم بوه است.
وی تصریح کرد: سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ حدود ۹۰ هزار هکتار زیر کشت کلزا رفت و از این سطح ۱۴۵ هزار تن محصول به دست آمد.
منصوری، تعیین قیمت تضمینی مناسب برای کلزا، بارندگیهای بهاره و تامین فراوان نهادههای بذر و کود برای کشاورزان را از عوامل موثر بر افزایش تولید کلزا در سال زراعی گذشته برشمرد.
مجری طرح دانههای روغنی وزارت جهادکشاورزی گفت: سال زراعی گذشته ارتباط مستقیم بین بخش خصوصی و تولیدکنندگان کلزا ایجاد شد، ضمن آن که مقرر شد بخش خصوصی در ازای خرید مستقیم کلزا و سایر دانههای روغنی از کشاورزان، با توجه به نیاز بازار، نسبت به واردات دانههای روغنی و روغن خام با یک ضریبی که مد نظر معاونت توسعه بازرگانی وزارتخانه بود، مبادرت کنند.
وی درباره برنامه کشت و تولید کلزا در سال زراعی جاری اضافه کرد: ما امسال عبور از کشت ۲۰۰ هزار هکتار کلزا را هدفگذاری کردهایم و انتظار داریم حداقل ۲۶۰ تا ۲۷۰ هزار تن محصول تولید شود.
منصوری با اشاره به کشت کلزا در اکثر استانها، اظهار داشت: در مناطق سرد، کشت کلزا تمام شده و در مناطق گرم مانند گلستان، خوزستان، فارس و ایلام کشت ادامه دارد.
مجری طرح دانههای روغنی وزارت جهادکشاورزی خاطرنشان کرد: امسال حدود ۲۰۰ تا ۲۲۰ تن بذر کلزا برای مناطق سرد و یک هزار تن برای مناطق گرم تامین و در اختیار تولید کنندگان قرار گرفته و یا در حال توزیع است.
وی با بیان این که قیمت تضمینی برای کلزا در سال زراعی جاری ۴۱ هزار تومان (دو برابر گندم) تعیین شده، بر انجام اقدامات لازم برای پرداخت به موقع پول تولیدکنندگان تاکید کرد و گفت: امیدواریم محصولی که تولید میشود به سهولت از کشاورزان تحویل و به سرعت پول آنان پرداخت شود.
منصوری افزود: امسال استانهای خوزستان و ایلام در کشت کلزا پیشتاز هستند، زیرا در سال زراعی گذشته پول کلزاکاران این دو استان به موقع پرداخت شد.
انتهای خبر/