به گزارش کارآفرينان نيوز نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب و شورای نگهبان هم تایید کرد که عمر دوره فعلی شوراها ٧ ساله نمیشود. رئیس جدید شورایعالی استانهای موسیالرضا حاجیبگلو دیشب خبر داد که «لایحه ٧ ساله شدن شوراها یکشنبه هفته آینده در مجلس اعلام وصول میشود» اما نماینده مجلس شورای اسلامی ولیالله بیاتی میگوید که «پیگیری برای افزایش طول عمر شورای ششم بینتیجه است».
بعد از شهادت آیتالله رئیسی رئیسجمهور کشور، در آخرین جلسه مجلس یازدهم (۲ خرداد سال جاری) با رأی نمایندگان مجلس قانون انتخابات ریاستجمهوری اصلاح شد. طبق اصلاحیه جدید شوراهای شهر و روستا در این دوره ۴ساله و در دوره بعد ۳ساله میشوند تا امکان برگزاری همزمان هشتمین دوره انتخابات شوراها با پانزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری فراهم شود.با تغییر رئیس شورایعالی استانها در ٢٠ شهریور، این نهاد دوباره طرح ٧ ساله شدن شوراهای فعلی را به مجلس برد. رئیس شورایعالی استانها با بیان اینکه در طول ۲ ماه بیش از ۱۰ بار در صحن علنی مجلس با همراهی محمدباقر قالیباف برای پیگیری طرح رفتیم، میگوید که کارها خوب پیش میرود و در طرح جدید «شهرداران باید مجدداً رأی اعتماد از اعضای شورا بگیرند».علاوه بر طرح افزایش طول عمر شوراها، شورایعالی استانها طرحهای زیادی از جمله تشکیل مدیریت یکپارچه شهری، بیمه آتشنشانان و... را به مجلس شورای اسلامی ارسال کرده اما تاکنون مورد بررسی قرار نگرفته است.
کارشناس مسائل شهری محسن شکری با بیان اینکه در دور سوم، شوراهای ۶ساله شدند، میگوید که میتوان عمر شوراها را زیاد کرد اما نمیتوان عمر شوراها را کم کرد.در مقابل کارشناس مسائل شهری دیگر،کریم علویان، میگوید که مردم برای فعالیت ۴ساله به اعضای شوراهای شهر رأی دادهاند و باید اجازه داد که مردم دوباره خودشان نمایندگانشان را انتخاب کنند البته اگر نمایندگان خوب عمل کرده باشند، دوباره مردم به آنها رأی خواهند داد.به گفته کارشناسان، مردم باید پس از دوره چهارساله، امکان ارزیابی عملکرد شوراها و شهرداریها را داشته باشند. همچنین افزایش طول عمر شوراها، سه سال فرصت رجوع به آرای مردم را به تأخیر میاندازد.
انتهای خبر/