کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نگاه‌مان به «هوش مصنوعی» عملگرا باشد/ تهدید نقض «حریم خصوصی» و کاهش ارتباطات رو در رو

18 آبان 1403 ساعت 14:24

استادیار دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره با بیان این که می‌توان به هوش مصنوعی چهار نگاه خوش‌بینانه، بدبینانه، انتقادی و عملگرا داشت، گفت: من با نگاه عملگرا درباره هوش مصنوعی صحبت می‌کنم. نگاه عملگرا هم فرصت‌ها و ظرفیت‌ها را می‌بیند و هم چالش‌ها و نقاط ضعف را بررسی می‌کند و از دل این ها به یک نتیجه‌گیری مهم می‌رسد.


به گزارش کارآفرينان نيوز سمیرا خطیب‌زاده، عضو هیات علمی دانشگاه سوره  درباره کارکردهای هوش مصنوعی در حوزه روابط خانوادگی توضیح داد: نقض حریم خصوصی یکی از چالش‌های هوش مصنوعی است. شما یک سری داده‌ها را از اعضای خانواده در اختیار هوش مصنوعی قرار می دهید و راه حل می‌خواهید. کسانی که طراحان این سامانه و الگوریتم هستند از این اطلاعات باخبر می شوند. ممکن است آنها از داده های شما استفاده مثبت و منفی کنند و این استفاده به ضرر شما باشد.

وی کاهش تعاملات اعضای خانواده را یکی دیگر از آسیب‌ها خواند و افزود: هوش مصنوعی ارتباطات رو در رو و مستقیم را کاهش می دهد. نکات ظریف تربیتی که می توانم در تعامل مستقیم با فرزندم داشته باشم، هیچ وقت از طریق هوش مصنوعی منتقل نمی‌شود. هوش مصنوعی می‌تواند بر ارتباط بین اعضای خانواده تأثیر بگذارد.
هوش مصنوعی ارتباطات رو در رو و مستقیم را کاهش می دهد
خطیب‌زاده با تاکید بر این که هوش مصنوعی می‌تواند تصمیم‌ها و ترجیح‌ها را کانالیزه (دسته‌بندی) کند و منجر به تصمیم‌گیری‌های نادرست شود، توضیح داد: هوش مصنوعی در دراز مدت شخصی سازی اطلاعات دارد و علایق شما را می‌داند. کم کم این برنامه هوش مصنوعی است که دارد علایق شما را اولویت بندی می‌کند. شاید من فردا نظرم عوض شود و نخواهم در جست‌وجوهایم فلان هنر و ورزش جزو علایقم باشد. هوش مصنوعی انگار می خواهد شما را وارد یک محفظه شیشه ای کند که همیشه بر اساس همان اطلاعات اولیه رفتار کنید. به شما سرفصل می دهد و شما را مجبور می کند در مسیر خاصی حرکت کنید.
نگاه‌مان به «هوش مصنوعی» عملگرا باشد/ تهدید نقض «حریم خصوصی» و کاهش ارتباطات رو در رو
وی افزود: ظرفیت ها و قابلیت‌های هوش مصنوعی در صورتی به نفع ماست که این ابزار بومی‌سازی شود. شما اگر از این قابلیت مشاوره بگیرید، بر اساس داده های قبلی مشاوره می دهد. این داده ها بر اساس شاخص های فرهنگی غربی است. وقتی اطلاعات بر اساس فرهنگ خودمان نباشد، راه حل هایی که می دهد ممکن است بیراهه باشد. باید توجه داشت هر فناوری حامل مجموعه‌ای از فرهنگ‌ها، باورها و اعتقاداتی است که سازندگان آن ابزارها داشته‌اند.
استادیار دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره با تاکید بر این که هوش مصنوعی می‌تواند در حوزه افزایش مهارت‌های زندگی به ما کمک کند، گفت: می‌توانیم از قابلیت‌های هوش مصنوعی در راستای تحلیل رفتار فرزندانمان استفاده کنیم. این ابزار می‌تواند الگوی تغذیه مناسب و ورزشی برای هر فرد بدهد و برای رفع و پیشگیری از بیماری‌ها، راهکار ارائه کند.


انتهای خبر/


کد مطلب: 3687

آدرس مطلب :
http://karafarinannews.ir//news/3687/نگاه-مان-هوش-مصنوعی-عملگرا-باشد-تهدید-نقض-حریم-خصوصی-کاهش-ارتباطات-رو

کارآفرینان نیوز
  http://karafarinannews.ir/