به گزارش کارآفرينان نيوز محمد امامی کارشناس امنیت غذایی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد وضعیت غذایی مردم و به ویژه کودکان غزه گفت: در یک سالگی عملیات طوفانالاقصی، جنایتهای رژیم صهیونیستی، خاورمیانه و غرب آسیا را تبدیل به منطقهای ساخته است که دیگر مقید به قوانین تثبیت شده تعامل و شیوههای بازدارندگی مرسوم نیست. رژیم صهیونیستی با اقدامات شیطان صفتانه خود تمامی خطوط قرمز و قواعد بازی پذیرفته شده پیشین را از بین برده است. علاوه بر کشتار بیرحمانه زنان و کودکان، این رژیم با نابودی کشاورزی از یک سو و از سوی دیگر با تحمیل گرسنگی به مردم غزه «جنگ غذایی» را علیه فلسطینیها شدت بخشیده است. این کارشناس امنیت غذایی افزود: تقریباً تمام مردم غزه با کمبود شدید مواد غذایی مواجه هستند. از هر سه کودک خردسال در شمال غزه، یک کودک دچار سوءتغذیه شدید است. آخرین تجزیه و تحلیل طبقهبندی یکپارچه امنیت غذایی نشان میدهد که 15 درصد از جمعیت غزه شرایطی شبیه به قحطی را تجربه میکنند و علاوه بر این، یک سوم جمعیت در وضعیت اضطراری قرار دارند و از کمبود شدید غذا و میزان مرگ و میر بالاتر رنج میبرند.90 درصد کودکان زیر 5 سن در وضعیت نگرانکننده هستند، 95 درصد از زنان باردار و شیرده در غزه از فقر غذایی شدید رنج میبرند و حدود 95 درصد از خانوادهها وعدههای غذایی و اندازه وعدههای غذایی را محدود میکنند، به طوری که از هر سه خانوار، دو خانواده یک وعده غذایی در روز میخورند.امامی بیان داشت: درگیری مدتهاست که عامل اصلی گرسنگی جهانی بوده است. این الگوی پایدار امروز در مکانهایی مانند نوار غزه، هائیتی و سودان، جایی که میلیونها غیرنظامی در آستانه قحطی هستند، به نمایش گذاشته شده است.
کارشناس امنیت غذایی خاطرنشان کرد: پیوند بین درگیری و گرسنگی تا حدی از سلاحسازی خود «غذا» سرچشمه میگیرد، روشی از جنگ که از پتانسیل به کار بردن زور به منظور مختل کردن منابع غذایی حیاتی از طریق غارت و تخریب مزارع و دستکاری ذخایر مواد غذایی استفاده میکند. اعمال کنترل سیاسی داخلی و استفاده از محاصره و محاصره برای گرسنگی دادن به غیرنظامیانی که در داخل به دام افتادهاند، نمونههای جدیدتر از سلاحسازی مواد غذایی به شمار میرود.به باور امامی کارشناس امنیت غذایی، رژیم جنایتکار صهیونیستی «غذا» را تبدیل به سلاحی ساخته که از آن برای فشار به فلسطینیان استفاده میکند، به طوری که بازپرس مستقل سازمان ملل متحد در مورد حق غذا ، رسما اسرائیل را به انجام کارزار گرسنگی متهم کرده است.دادههای جدید نشان میدهد که رژیم غاصب صهیونیستی مانع از ورود 83 درصد کمکهای غذایی مورد نیاز به نوار غزه میشود و بدین ترتیب جنایت جنگی دیگری را در کارنامه سیاه خود مرتکب میشود. این اقدام رژیم صهیونیستی نقض قوانین بینالمللی است و مطابق اساسنامه رم دادگاه کیفری بینالمللی از مصادیق جنایات جنگی محسوب میشود.وی گفت: استفاده از غذا به عنوان سلاح، امری است که پیش از رژیم صهیونیستی، توسط قدرتهای بزرگ انجام شده است. برخی از کشورهای مهم صادرکننده غذا مانند آمریکا و روسیه در جهت رسیدن به اهداف سیاسی خود بارها از غذا به عنوان سلاح استفاده کردهاند. اخیرا مایک اسپی ، دان گلیکمن و مایک ژوهانس ، سه وزیر کشاورزی اسبق ایالات متحده در مقالهای در فارین افیرز با عنوان «بازگشت مهلک سلاحسازی از غذا، نحوه مقابله با احیای یک تاکتیک قدیمی»
مفهومی تحت عنوان «سلاحسازی از غذا» را بازتعریف کردهاند: «استفاده از غذا بهعنوان سلاح، همانند تسلیحات هستهای میتواند منجر به مرگ گسترده غیرنظامیان شود و صحنههای وحشتناک غیرقابلتصوری را بهوجود آورد، اما برخلاف سلاحهای هستهای، از این سلاح بهطور معمول در جنگها استفاده میشود. در دنیای جهانیشده ما، این ابزار خطرناکتر از همیشه شده است». این مقاله و سابقه و جایگاه نویسندگان آن در طبقه حاکم و تصمیمگیر ایالات متحده حکایت از اهمیت موضوع و نیاز به بررسی ابعاد آن دارد. در چنین شرایطی لزوم تقویت امنیت غذایی کشور در ابعاد چهارگانه آن (شامل موجودی، دسترسی، استفاده و پایداری) حساسیت دوچندان یافته است. امامی تصریح کرد: در جنگ ترکیبی حاضر، لزوم طراحی سناریوهای مختلف و اتخاذ راهبردهای پدافندی (با هدف افزایش پایداری ملی و کاهش آسیبپذیریهای احتمالی) و راهبردهای آفندی در حوزه امنیت غذایی احساس میشود. جمله معروفی در ادبیات آیندهپژوهی به این مضمون وجود دارد که اگر «برای آینده خود سناریو ننویسید، محکومید به اجرای سناریوهایی که دیگران برای شما نوشتهاند».
انتهای خبر/