به گزارش کارآفرينان نيوز «نخبگان موتور محرک رسیدن به اهداف بزرگ هستند و مسئولان باید به موضوع نخبگان نگاه جدی، عملیاتی، دلسوزانه و پیگیرانه داشته باشند.جمهوری اسلامی ایران باید به کشوری پیشرفته، قدرتمند، شریف، صاحبِ حرف نو، دارای عزت، برخوردار از احساس عزت، سرشار از معنویت و ایمان و برافرازنده پرچم تمدن نوین اسلامی تبدیل شود که لازمه رسیدن به این اهداف والا، اهمیتدادن به نخبگان و قدر دانستن این نعمت الهی است.» این جملات برگزیدهای از فرمایشات مقام معظم رهبری است که این روزها بیش از هر زمان دیگری شاهد تحقق صحبتهای ایشان توسط نخبگان و دانشمندان کشور هستیم.ایران در 2 دهه گذشته در صنعت فضایی موفق عمل کرده تا با اتکا به متخصصین کشور به جایگاه خوبی در دانش فضایی منطقه دست یابد. برنامه ۱۰ساله فضایی ایران هم از تبدیلشدن به قطب منطقهای فناوریهای فضایی و درآمدزایی از طریق توریسم فضایی میگوید. در سرفصلهای این برنامه به توسعه زیرساختهای پرتاب و ایستگاههای زمینی، سرعتبخشیدن به طراحی و ساخت ماهوارههای مخابراتی، پرتاب ماهوارههای سنجشی بادقت بیشتر و برنامهریزی برای رسیدن به پرتاب محمولههایی با ورزن بالا اشاره شده است. همچنین باید شرایطی مهیا شود تا در پایان سال 1404 کپسولهای یک تنی و بالاتر را با قابلیت حمل موجود زنده به مدار 400 کیلومتری برساند.
داود یونسیان رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران این روزها با افتخار از فرایند ساخت ماهواره «ظفر یک» خبر میدهد و میگوید تستهای این ماهواره به پایان رسیده و قرار است در سال جاری پرتاب شود.وی عنوان میکند: ماهواره دیگری نیز با عنوان «ظفر 2» بادقت تصویربرداری بالاتر (1.5 متر) در دانشگاه علم و صنعت ایران طراحی شده که مراحل نمونهسازی، تست نمونه و تولید محصول نهایی است که به نظر میرسد این ماهواره نیز سال آینده رونمایی میشود، اما ماهواره «ظفر یک» برای پرتاب تحویل داده شده است.به گزارش فارس، دانشگاه علم و صنعت ایران پیش از این ساخت 2 ماهواره دیگر به نامهای «نوید» و «تدبیر» را در دستور کار داشت که با موفقیت پرتاب شدند و امروز شاهد فرایند ساخت 2 ماهواره دیگر به نامهای «ظفر یک» و «ظفر 2» هستیم.مشخصات ماهوارههای دانشگاههای علم و صنعت ماهواره نوید اولین ماهواره ملی است که توسط دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت ایران در مرکز تحقیقات ماهواره این دانشگاه طراحی و ساخته شد. این ماهواره در ساعت 3:33 صبحگاه 14 بهمن سال 1390 توسط ماهواره بر سفیر نوید با موفقیت به فضا پرتاب شد و در مدار بیضوی با حضیض 270 کیلومتر و اوج 360 کیلومتر تزریق شد. ارتباط با این ماهواره از طریق 5 ایستگاه زمینی مستقر در شهرهای مشهد، تبریز، ماهدشت، قشم و بوشهر انجام میشود. شایان ذکر است که سیگنال رنجینگ این ماهواره در ایستگاه قشم دریافت شد. این امر به معنای قرارگیری صحیح ماهواره و صحت عملکرد ماهواره و ردگیری آن تلقی میشود.
ماهواره تدبیر هم ماهواره دیگری است که با همکاری حدود ۸۰ تن از محققان ساخته شده است که ویژگی بارز آن استفاده از سامانههای پیشرفته تعیین موقعیت و GPS و قدرت تفکیک بالاتر در محموله تصویربرداری نسبت به ماهواره نوید است که در بهمن ماه ۱۳۹۰ به فضا پرتاب شده است.همچنین این ماهواره قابلیت ذخیره و ارسال داده از طریق هندستهای زمینی بین کاربران نیز در این ماهواره دیده شده است و تمام اجزای این ماهواره به غیر از سلولهای خورشیدی توسط متخصصان داخلی طراحی و تولید شده است و ۷۰ شرکت صنعتی در این زمینه فعالیتهایی انجام دادهاند. سلولهای خورشیدی آن نیز از شرکتهای داخلی تأمین شده است.ماهواره ظفر هم ماهوارهای است که این روزها سر و صدا به پا کرده و آماده پرتاب است. این ماهواره، ماهوارهای سنجش از دور است که با وزن ۱۱۳ کیلوگرم میتواند حداقل یک سال و نیم در مدارهای فضایی بماند، این ماهواره که قرار است از یکی از سه ایستگاه قشم، گرمشهر یا ماهدشت پرتاپ شود آماده شده و از اتاق تمیز دانشگاه علم و صنعت برای قرار گرفتن روی پرتابگر و آمادهشدن برای پرتاب به سازمان فضایی ایران تحویل داده شد.
همچنین مأموریت ظفر تصویربرداری و ذخیره اطلاعات است، این ماهواره میتواند بهصورت واقعی اطلاعات را ذخیره کند و پیام را بهصورت ارتباط صوتی یکطرفه بین دو کاربر ارسال کند، این ماهواره امکان برقراری ارتباط صوتی یکطرفه بین دو کاربر را فراهم میکند و به تعداد ۲۵۶ کاربر امکان ارسال پیام دارد.این ماهواره همینطور میتواند نقشههای مختلف از سطح زمین را پایش کند و نقشههای کاربری اراضی در مقیاس ملی و نقشههای ساختار همچون شناسایی گسلها را تهیه کند، علاوهبرآن این ماهواره میتواند هر روزه بهروزرسانی و پایش توسعه شهری را داشته باشد و مرز پهنههای کشاورزی و تغییرات دریاچههای دائمی و عرصههای جنگلی در مقیاس ملی را به دست آورد.جالبتر آنکه ظفر مأمور رساندن صدای ملت ایران به جهانیان است، مردم میتوانند در سامانه مخصوص صدایشان را ضبط کنند و برای ماهواره ظفر بفرستند تا صدایشان در فضا پخش شود.
انتهای خبر/