به گزارش کارآفرينان نيوز در حالی که تنها یک هفته به اربعین حسینی باقیمانده است تردد زائران از دو مرز شلمچه و چذابه در استان خوزستان بدون مشکل در حال انجام است. با توجه به همزمانی پیادهروی اربعین امسال با فصل گرما، یکی از کارهای مهم در پایانههای مرزی، توسعه سیستمهای مهپاش و سایه بانها در محل تردد زائران بود. مردم مرزنشین استان خوزستان نیز همانند هر سال برای میزبانی از زائران اباعبدالله خانههای خود را به موکب تبدیل کردند و با هر آنچه در توان دارند به عاشقان مکتب سید الشهدا خدمترسانی میکنند. زائران البته در روزهایی که دمای هوا به مرز 50 درجه رسیده است، خستگی و تشنگی نمیشناسند و تنها وصال تربت امام حسین(ع) آرامشان میدارد. از ابتدای ماه صفر بیش از یک میلیون و 120 هزار زائر از پایانههای مرزی خوزستان تردد کردند که از این میزان؛ سهم مرز شلمچه 883 هزار و 499 تردد و مرز چذابه 236 هزار و 549 تردد بوده است. البته با نزدیک شدن به اربعین حسینی موج اول بازگشت زائران از عتبات عالیات از مرزهای خوزستان نیز شتاب گرفته است. استقبال از مرزهای زمینی برای ورود به کشور عراق بیشتر از مرزهای هوایی بود و 2 پرواز در نظر گرفته شده برای انتقال زائران حسینی از فرودگاه بین المللی شهید سلیمانی اهواز به کشور عراق به دلیل استقبال نکردن زائران لغو شد. البته پروازهای فرودگاه اهواز ۱۵ تا ۲۰ درصد به مناسبت ایام اربعین افزایش پیدا کرد که بالای ۵۰ درصد مسافران زوار اربعین حسینی از استانهای مختلف هستند.
بازگشت ۳۳ درصد از زائران به کشور
سید کمال هادیانفر معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی با اشاره به خروج بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار زائران اربعین حسینی از گذرگاه های اربعین کشور گفت: تاکنون ۳۳ درصد از زائران به کشور بازگشتند. 31 درصد از زائران از ناوگان عمومی جادهای، ریلی، هوایی و دریایی که برای اولین سال بر اساس تفاهم انجام شده استفاده کردند. هادیانفر ادامه داد: عزیمت زائران به عراق به صورت تدریجی در حال انجام است و بر اساس پیش بینی از روز سه شنبه تا روز جمعه مرحله سوم عزیمت زائران صورت میگیرد و از آن به بعد شاهد موج بازگشت زائران با اولویت مهران و بعد مرز شلمچه خواهیم بود. ۴۸ هزار امدادگر و فعال سلامت در اربعین امسال خدماترسانی میکنند. پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر ایران با بیان اینکه در ایام اربعین ۶ هزار نفر خدمات سلامت را در خاک عراق ارائه میدهند و ۲ هزار نفر به عنوان طبیب الدوار خدمترسانی میکنند، گفت: در داخل کشور هم بیش از ۴۰ هزار امدادگر، نجاتگر و داوطلب در حال خدمترسانی هستند. وی افزود: بیش از خاک ۲۰۰ دستگاه آمبولانس، اتوبوس آمبولانس و خودروهای نجات از ایران به خاک عراق اعزام شدهاند. همچنین همکاران بهداشت محیط و مدیریت بیماریهای واگیر در حال رصد و پایش هستند و تاکنون گزارشی مبنی بر بیماریهای واگیر یا شایع نداشتهایم. با وجود گرمای زیاد تلفانی در خصوص گرمازدگی هم نداشتیم. وی افزود: در داخل کشور عراق بین هر شهر تا ۷۰ کیلومتر یک پایگاه امداد جادهای داریم و در داخل کشور از مرزهای شرقی و محورهای مواصلاتی تا مرزها مرتب پایگاه، شعبه و ایستگاه سیار داریم. تقریبا تعداد فوتیهای حوادث امسال در اربعین نسبت به سال گذشته یکچهارم است.
برافراشتن پرچم حمایت از مردم مظلوم غزه
حجتالاسلام محمدنبی موسویفرد نماینده ولی فقیه در استان خوزستان با تاکید بر اینکه اربعین فصل بیداری ملتهای مسلمان در برابر مستکبران عالم است گفت: پیادهروی اربعین امسال ضمن تعظیم شعائر دینی و بیعت با سیدالشهدا(ع)، علم حمایت از فلسطین و مردم مظلوم غزه است. وی اظهار کرد: انس و پیوند هرچه بیشتر امت اسلام با امام حسین(ع) روحیه حماسی و جهادی مردم را حفظ میکند و موجب غلبه مسلمانان بر دشمنان میشود و از این رو امروزه مقام معظم رهبری با تاسی از نهضت عاشورا و ایستادگی قاطع و محکم در برابر جبهه استکبار، دشمن را به استیصال و سردرگمی دچار کرده است. نماینده ولی فقیه در استان خوزستان گفت: موکبها و ایستگاههای صلواتی در مرز شلمچه و چذابه و مسیرهای تردد زائران فعال و در حال خدمات رسانی به زائران هستند اما باید هدف اصلی زیارت اربعین و فلسفه اصلی قیام امام حسین (ع) را از طریق مباحث و فعالیتهای فرهنگی برای زائران تشریح کرد بنابر این مواکب توجه کنند ضمن خدمات رسانیهای روزانه به زوار از ارائه برنامههای فرهنگی معرفت افزا غافل نشوند. سامانه ۱۹۷ پل ارتباطی مستقیم بین مردم و پلیس است. سرهنگ علی صالحی ئیس بازرسی فرماندهی انتظامی استان خوزستان امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دفتر نظارت همگانی ۱۹۷ در راهپیمایی بزرگ اربعین حسینی پاسخگوی پیشنهادات، انتقادات، تقدیرات و درخواست های زائران و هموطنان درباره عملکرد کارکنان فرماندهی انتظامی استان خوزستان میباشد.
افزایش 22 درصدی تردد زائران
سردار تیمور حسینی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرجا امروز در جریان بازدید از محور ارتباطی اهواز به خرمشهر در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: از آغاز شروع حرکت زائران اربعین حسینی تاکنون ۵۰ا میلیون تردد در محورهای مواصلاتی منتهی به مرزهای ششگانه اربعین ثبت شده است. وی گفت: تردد زائران از مسیرهای ششگانه منتهی به گذرگاه های اربعین ۲۲ درصد افزایش را نشان می دهد. بر اساس پایش انجام شده در حدود ۸۰ درصد ترددها زائران اربعین با وسیله نقلیه شخصی انجام شده است و تاکنون مشکلی در خصوص عبور و مرور روان در جادههای مواصلاتی زائران وجود ندارد. حسینی افزود: بیش از ۹۵ درصد تصادفات این جاده تصادف رخ به رخ به دلیل انحراف به چپ است و در حال حاضر ۳۵ کیلومتر از این جاده تعریض شده است و انتظار ما از وزیر راه و شهرسازی و نیز و دولت چهاردهم این است که تعیین تکلیف محور خرمشهر به اهواز را در دستور جدی کار خود قرار دهد. اتباع بدون مجوز پشت مرزهای ورودی به عراق ماندهاند. پیرحسین کولیوند نماینده رئیس جمهور در ستاد اربعین در این باره گفت: برخی از اتباع زائر که مجوز ندارند، پشت مرزهای ورودی به عراق ماندهاند و طرف عراقی اجازه ورود نمیدهد بنابراین توصیه میشود که اتباع بدون مجوز برای سفر اربعین اقدام نکنند. وی ادامه داد: در این خصوص دستگاههای متولی باید اعلام کنند که اتباعی که مجوز ندارند اقدام به سفر نکنند زیرا طرف عراقی اجازه ورود نمیدهد.
نجات جان یک مادر باردار در مرز چذابه
مژگان قاسمی مدیر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت خوزستان از نجات جان یک مادر باردار در مرز چذابه خبر داد.وی گفت: مادر باردار ۳۵ ساله با گراوید ۴ و پارا ۳ در هفته هشتم بارداری با خونریزی شدید به درمانگاه مرز چذابه مراجعه کرد. این بیمار در بدو ورود هوشیار بود. وی با اشاره به فعالیت درمانگاه مرزی چذابه در ایام اربعین افزود: همکاران بهداشت مستقر در مرز چذابه اقدامات اولیه را برای این مادر باردار انجام و جان وی را نجات دادند. سپس این مادر باردار که تابعیت افغانی داشت به بیمارستان نفت سوسنگرد انتقال یافت و اکنون با حال عمومی خوب در بیمارستان بستری است. بیش از ۸۰ هزار خدمت بهداشتی و درمانی در مرز چذابه انجام میشود. محمدحسین سرمست رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از ارائه بیش از ۸۰ هزار خدمت بهداشتی و درمانی در ۱۰ روز گذشته به زائران اربعین حسینی خبر داد. سرمست افزود: در این مدت ۳۵ هزار و ۸۰۰ مورد آموزش سلامت به زائران انجام شده و توزیع یک هزار و ۸۵۹ رسانه آموزشی و ارسال ۱۱۷ پیام بهداشتی از طریق تابلوی روز دید از دیگر خدمات معاونت بهداشت دانشگاه در بخش آموزش سلامت در ۱۰ روز گذشته است. وی این را هم گفت که مراقبت از مادران باردار، مراقبت از زنان پرخطر عارضهدار، مراقبت از کودکان زیر ۵ سال و مراقبت از سالمندان دچار عارضه نیز بخشی از خدمات معاونت بهداشت دانشگاه در حوزه سلامت خانواده بوده است.
انتهای خبر/