وی با بیان این مطلب که در ابتدای انقلاب شور انقلابی حاکم بود ولی الان مردم فکر میکنند و میاندیشند، افزود: دیگر مثل اوایل پیروزی انقلاب احساسات خیلی غلبه ندارد و از سویی برخی در رسانهها و شبکههای اجتماعی هم مدام در حال شستوشوی مغزی مردم هستند؛ با این وجود عده بیشتری به کف خیابان آمدند و پیکر شهید رئیسی را مشایعت کردند.
قراییمقدم گفت: امروزه هر کس روی تلفن همراه خود به دهها رسانه داخلی و خارجی دسترسی دارد؛ با وجود فضای تبلیغاتی منفی که علیه آقای رییسی توسط دشمنان به وجود آمده بود و حتی عملکرد ایشان در قوه قضائیه را زیر سوال میبردند، مردم کاری کارستان کردند. از دانشگاه تهران تا میدان آزادی لبریز از جمعیت بود؛ از نوجوان ۱۴ ساله تا پیرزن و پیرمردها هم آمده بودند و در سوگ این مرد گریه میکردند.
این جامعه شناس علت این بدرقه پرجمعیت را روحیه خدمتگزاری شهید رئیسی دانست و ادامه داد: پیرمرد و پیرزن هایی که اشک میریختند یا زنهایی که به صورت خود میزدند برای کسب پول و مقام و جایگاه اداری چنین کاری را نمیکردند. آن جوانی هم که میگفت میخواهم مثل شهید رئیسی شوم هم همینطور. این نشان میدهد که مردم قدر خدمتگزاران واقعی خود را میدانند.
قراییمقدم تصریح کرد:
آنچه این همه تبلیغات علیه رئیسی را خنثی کرد، برخی اقدامات متفاوت او بود؛ مردم شاهد بودند ایشان به دورترین و محرومترین نقاط کشور از جمله روستاهای سیستان و بلوچستان میرفت و با مردم گفتوگو میکرد. او پنجشنبه و جمعه نداشت، یعنی روزی در هفته نبود که استراحت کند.
او با بیان اینکه آیت الله رئیسی برج عاج نشینی را انتخاب نکرد، گفت: این طور نبود که ایشان در کاخ ریاست جمهوری بنشیند و فرمان بدهد و بقیه انجام دهند. کار بزرگی که این شهید انجام داد، بیرون آوردن تمام ارکان نظام بوروکراسی جامعه از رخوت و سستی و بی خبری و بی تفاوتی و جهت بخشیدن به آن به سوی یک نظم منطقی بود.
مردم خدمتگزار واقعی خود را میشناسند
وی اظهار داشت: در زمان او، مدیرکلها و روسای سازمانها و ادارات فهمیدند دیگر دورانی که بنشینند و بدون آگاهی از صحنه دستوری بدهند، سپری شده است. شما یادتان نیست اما زمانی در این مملکت استانداران شهرهای استان خود را هم نمیشناختند. رئیسی استانداران را وادار کرد به داخل شهرهای استانهای خود بروند و نسبت به شناخت مشکلات مردم آنجا آگاهی پیدا کنند. او این کارها را بدون ریا و تظاهر انجام میداد.
قرایی مقدم با بیان اینکه شب شهادت آیتالله رئیسی از شدت ناراحتی نخوابیده است، ادامه داد: رئیسی جانش را برای خدمت به مردم فدا کرد. مقام معظم رهبری هم فرمودند این تشییع باشکوه نشان داد ملت ایران زنده است.
این تعبیر آقا یعنی این که مردم در صحنه هستند و خدمتگزار واقعی خود را میشناسند و قدر او را میدانند. البته امیدوارم اشتباه کرده باشم ولی بعید می دانم دیگر کسی با خصوصیات رئیسی، رئیس جمهور شود.
وی با استناد به بیت شعری از سنایی که چنین سروده «
سالها باید که تا یک سنگ اصلی زآفتاب/لعل گردد در بدخشان یا عقیق اندر یمن» گفت: در مراسم تشییع آقای رئیسی همه آمده بودند؛ از فقیر و غنی گرفته تا طبقه متوسط و صاحبان افکار مختلف؛ هر کس هر فکری داشت کنار گذاشت و وارد صحنه عزاداری و این تشییع جنازه تاریخی شد.
استاد دانشگاه شهید بهشتی افزود: شهید رئیسی در جامعه یک همبستگی ارگانیکی به جای یک همبستگی مکانیکی ایجاد کرد؛ شور و حالی که برای این تشییع جنازه ایجاد شد زودگذر نیست به شرطی که رئیس جمهوری سر کار بیاید که مردمی باشد یعنی از میان مردم برخیزد و به آنها خدمت کند.
بیشتر بخوانید
آیت الله
سید ابراهیم رئیسی خادمالرضا(ع) و هشتمین رئیس جمهور اسلامی ایران عصر یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد «قیز قلعهسی» به سمت تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شد و با همراهان خود همزمان با شب ولادت امام رئوف علی ابن موسی الرضا(ع) به مقام رفیع شهادت نائل آمد؛ حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به حرکت و قیام مردم در تشییع این شهدا در تبریز، قم، تهران، شهرری، بیرجند، مشهد، مراغه، زنجان و نجفآباد گفتند: این تشییع باشکوه نشان داد که ملت ایران زنده است.