به گزارش کارآفرینان نیوز ایران همچنین در رویکرد جدید سیاست خارجی خود برای تعاملات بیشتر برنامه ها و چشم انداز روشنی را ترسیم کرده و تلاش دارد تا جای پای خود را در جنوب شرق آسیا تثبیت کند.

سفر آیت الله سید ابراهیم رئیسی به اندونزوی در شامگاه امروز (دوشنبه) به دعوت رسمی «جوکو ویدودو» همتای خود نیز با همین رویکرد و در راستای گسترش و تعمیق تعاملات اقتصادی و سیاسی با کشورهای آسیایی انجام شده است.

کارشناسان معتقدند: از آنجا که اندونزی یکی از بزرگترین کشورهای مسلمان جهان است ارتباطات با این کشور تاثیر فراوانی در ارتقا سازمان جنبش عدم تعهد و بهبود روابط با کشورهای شرق آسیا خواهد داشت و سفر رییس جمهور کشورمان به جاکارتا، دستاوردهای زیادی در حوزه‌های اقتصادی، تجاری و سیاسی دارد.

تهران – جاکارتا آماده امضای توافق ترجیحی هستند

مهدی خورسند کارشناس حوزه اوراسیا در این رابطه معتقد است که سفر به اندونزی در چارچوب راهبرد نگاه به شرق دولت ‌سیزدهم اهمیت دارد.

وی با تاکید بر اینکه دولت‌ سیزدهم از ابتدا به سراغ تنوع‌بخشی شرکا در حوزه سیاست خارجی گام برداشت، افزود: اندونزی به دلیل عضویت در اتحاد منطقه‌ای «آسه‌آن» به اقتصادی بارور تبدیل شده است و این موضوع می‌تواند زمینه‌ساز گسترش روابط اقتصادی دو طرف باشد.

کارشناس حوزه اوراسیا بیان کرد: تهران – جاکارتا آماده امضای توافق‌ ترجیحی هستند. امیدواریم در این سفر با امضای این توافق، زودتر به مرحله تجارت آزاد با این کشور برسیم.

از اشتراکات فرهنگی فراوان تا مواضع سیاسی همگرا

این کارشناس حوزه اوراسیا با اشاره به اینکه ایران و اندونزی اشتراکات بسیاری در حوزه‌های سیاسی و فرهنگی دارند، خاطرنشان کرد: رویکرد سیاسی مشترک این دو کشور در مخالفت با تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران زمینه ساز افزایش روابط دوطرف است.

خورسند با بیان اینکه ایران و اندونزی در موضوع فلسطین، مواضع مشترکی دارند، اظهار داشت: جاکارتا اخیرا اعلام کرد که در صورت پذیرش میزبانی جام جهانی فوتبال زیر ۲۰ سال مانع ورود تیم رژیم صهیونیستی به کشورش خواهد شد.

وی عنوان کرد: دولت‌ برای رفع سوتفاهم‌ها و تنش‌ها با سایر کشورها تلاش زیادی کرده‌ است و اکنون نیز در حال تثبیت و توسعه جایگاه‌ خود در شرق و جنوب آسیا هستیم.

ایران و اندونزی شرکایی موثر در حوزه‌های اقتصادی

کیومرث یزدان‌پناه کارشناس حوزه اوراسیا نیز گفت: اگر هر دو دولت بتوانند در زمینه اقتصادی بسترهای مناسبی فراهم کنند، می‌توانند در پررونق کردن دو حوزه ژئوپلیتیکی تنگه مالاکا و تنگه هرمز نقش موثری داشته‌ باشند.

وی افزود: ایران و اندونزی به لحاظ جغرافیایی فاصله زیادی از هم دارند اما می‌توانند با استفاده از فناوری‌های ارتباطی شرایط سودمندی برای هم فراهم کنند.

قراردادهای تجاری و فناوری ایران و اندونزی در حد و اندازه دو کشور نیست

کارشناس حوزه اوراسیا عنوان کرد: از اهداف اصلی سفر آیت‌الله رئیسی به اندونزی تمرکز بر عقد قراردادهای فزاینده در حوزه‌های تجاری، بازرگانی و فناوری است.

یزدان‌پناه خاطرنشان کرد: هر دو کشور در عرصه فناوری نوین، صنعتی و هسته‌ای به دستاوردهای خوبی رسیده‌اند و این سفر می‌تواند فرصت خوبی برای رسیدن به تفاهمنامه‌های موثر باشد.

به گزارش ایرنا آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی شامگاه دوشنبه اول خرداد، به دعوت رسمی «جوکو ویدودو» همتای اندوزیایی خود، تهران را به مقصد جاکارتا پایتخت اندونزی ترک کرد.

در این سفر، رئیس‌جمهور را وزرای اقتصادی دولت و وزیر امورخارجه همراهی می‌کنند. امضای اسناد همکاری در بخش‌های مختلف، دیدار با مقامات و روسای مجلس نمایندگان و مشورتی، نشست با تجار و فعالان اقتصادی دو کشور، گفت و گو با علما و اندیشمندان اندونزیایی و دیدار با ایرانیان مقیم اندونزی در راستای گسترش و تعمیق تعاملات اقتصادی و سیاسی با کشورهای آسیایی از برنامه‌های سفر دو روزه آیت‌الله رئیسی به اندونزی است.